himmels.nl


Ga naar de inhoudsopgave


Hallo Himmelliefhebbers, mijn e-mail adressen:
info@himmels.nl --- p.welten45@ziggo.nl --- peerwelten@hotmail.comDRUK OP DEZE KNOP
DAN ZIE JE WAT ER
NIEUW OP DE SITE STAAT
VAN DE LAATSTE 7 DAGEN
Hallo beste lezer
.................en Himmel-liefhebber
Ik zal me even voorstellen:


Ik ben Peter Welten (zeg maar Peer) ik ben geboren op 24 juni 1945 in de Hemel op nr 57. Ik kom uit 'n gezin van 9 kinderen, 'n groot gezin zoals vele toendertijd en ben d'n derde jongste.

Vader en Moeder: Driek Welten en Anna van Bussel.
Ik heb in d'n himmel gewoond tot m'n zestiende jaar want toen kregen we 'n nieuw huis (met douche nog wel) in de Rozenstraat in de nieuwe wijk in oprichting, de Bloemenwijk, waar naast de Rozenstraat alleen de Tulpstraat en de Leliestraat nog maar bestonden, zijtakken en achter de huizen van de Logtenstraat.
Ik heb dus 16 jaar in de Hemel gewoond en heb fijne herinneringen aan die "Himmelsen Tijd"..

Al jaren loop ik met het idee om 'n website te maken over die straat en z'n (oud)bewoners zodat we via deze site weer 'ns kunnen lezen en babbelen over het wel en wee van onze straat en misschien weer 'ns contact kunnen leggen... De naam: HIMMELS heb ik gekozen omdat de naam Hemel al bestond en ook Hemels al weg was, en ik de naam in het "Aastes diejalekt" wilde hebben en deze naam het meest voor de hand lag en voor te zoeken makkelijk is. Ook heb ik vaak zitten denken aan 'n renie en die is er dan eindelijk ook van gekomen op, zondag 9 sept. 2012 hebben we 'n grandiose dag gehad met 285 bezoekers, Himmelnaren en oud-Himmelnaren. Voor degene die deze site wel leuk vinden wil ik vragen om deze aan zoveel mogelijk Himmelnaren door te geven want om het op z'n Himmels te houden: Hoe meer zielen hoe meer vreugd, ja toch??


"D'N H I M M E L"
(himmels)


Vandaar dat ik dan ook druk bezig ben het met verzamelen van al wat er van "onze "straat" te vinden is.. nu maar speciaal van vroeger
Hier wil ik verhaaltjes, anekdotes en nieuwtjes plaatsen maar ook foto's, prentjes en tekeningen die met d'n Himmel en z'n bewoners en oud-bewoners te maken hebben. Veel foto's haal ik binnen via internet en de bekende bladen maar ik kreeg ook veel hulp van o.a. Jos en Lenie Manders (jammer dat Jos ons helaas is ontvallen) en onzen Huub want dat zijn ook mensen die van d'n Himmel houden en weg zijn van Nostalgie. Tegenwoordig krijg ik veel hulp van Leo Gabrils die zelf nog altijd in d'n Himmel woonachtig is. Keifijn om wat mensen te hebben die de zelfde kant in denken als ik...


Mochten er foto's bij staan waar om welke reden dan ook, rechten op zitten, of die om prive-redenen niet geplaatst mogen worden, laat het me dan weten, dan zal ik ze meteen verwijderen.


NIJS

Hier vindt je nieuws dat me ter ore is gekomen van d'n Himmel van vroeger maar evt. ook van nu, dat staat onder Nij Weetjes en bij Overleeje vind u de namen van de dierbaren en vrienden, alle mensen die er woonde en die reeds zijn gestorven, dit alles om U via deze site op de hoogte te houden over het wel-en-wee van bewoners of oud-bewoners, we proberen ook de datum van overlijden erbij te vermelden en hoe oud ze zijn geworden. ('n beetje hulp hierover is van harte welkom).
Ook bij Nijs staat er het
Gaastenbuukske, klik op de link die er staat en je kunt wat schrijven. Bij Vijf Joar Aawt vind je informatie over 5 jaar Himmels.nl en wat ik niet kwijt kan in de verschillende mappen staat onder En Dan Ditte. Sinds kort heb ik ook 'n Zoekpagina toegevoegd, daar kun je 'n naam o.i.d. intypen en je wordt er via google naar mijn website naar toegestuurd.. met dank aan Fred van Ven, die dat even voor me in elkaar goochelde... Nieuw is daar ook Weetjus


VERHALTJES,

Voor dingetjes zoals leuke "storietjes" moet U zeker 'ns klikken op deze pagina's onderverdeeld in submappen, een is van bekende en minder bekende Personen, die de moeite van het lezen zeker waard zijn en verder is er D'n Biegstoewl (biechtstoel), daar komen dingen in te staan die de mensen opbiechten over vroeger van dingen waar ze nu spijt van hebben, Opgebiegd dus, maar dan wel alleen de lollige dingen en dan de mappen Van Alles. Die zijn weer onderverdeeld in 01-40, 41-80 en 81-120.

VRUUGER

We gaan echt met onze straat terug in d'n tijd bij VRUUGER met 'n uitleg over "wie" vroeger "waar" woonde, klik maar op
Wor Ze Wnde maar ook 'n map over dingen van vroeger, vind je bij Aaw Spul. Onder de map Waandeling 1 t/m 8 maken we samen 'n wandeling door d'n Himmel met hier en daar wat kanttekeningen en ik laat plaatjes zien van ons Aaste hoe het nu is en vroeger was, ik probeer op dezelfde plaats te gaan staan als waar men vroeger de foto maakte. Verder zijn er de mappen Wittege Nog, Mi Toch, Wie Wit, Bidprentjes en Stamboom.

HIMMELSELIEDJES
Ik heb enkele liedjes die ik zelf zing, bekende liedjes met 'n eigen tekst over vroeger en ook over d'n Himmel gaan, op you-tube geplaatst om te beluisteren en te bekijken, zie hiervoor de links op pagina Muzziek met liedjes van d'n Himmel maar ook andere van vroeger
Muziek Himmels en als je klikt op de link kom je er vanzelf bij uit en voor de liefhebbers nog wat Muziek Nostalgie 1 en 2, de mensen die de naam the Secrets nog kennen moeten zeker hier op de link komen drukken. Een leuke map daar is Muziek van Irder 1 en 2, met muziek en artiesten van vroegertijd die ik belicht, eerst gewoon artiesten en groepen in het algemeen maar nu overgestapt naar de regionale bandjes en orkestjes van toen.

SPSJAAL
Ook leuk zijn de dingen die zijn ondergebracht onder de Spisjaal, met anekdotes en vertelselkes in de map:
Ons Engeltjes. Af en toe zet ik ook iemand in de schijnwerper, gewoon iemand waar ik van vind dat hij speciaal is, dat vind U bij In Ut Leecht 1 en 2, kijk af en toe ook daar 'ns als je wil weten wie er dan wel zo speciaal is. Speciaal zijn ook de mensen die ooit 'n onderscheiding ontvingen en die kun je vinden bij Lintjesrgen. Bij Gouw Prre staan de mensen die 50 jaar of langer zijn getrouwd, uiteraard die in d'n Himmel wonen of vroeger hebben gewoond. Ik heb 'n mooie map: Tntje Moas Pleintje. Ook is er de map Zmrw 1 t/m 8, en dat klopt, er staat zmrw, ook is er 'n map In de Krant en daar vindt je dingen die vroeger in de krant stonden maar ook wel dingen van nu als dat nodig is, natuurlijk is er ook de map: Wistege d. Gewone losse Nostalgische plaatjes van Aaste staan bij Aaw Aaste. Ik heb ook 'n map met filmpjes... Filmke Kieke, maar ook eentje van Lachen

WEETJES
Ook heb ik 'n mapje/pagina die heet
Wak Von, (wat ik vond) dingen die ik zo links en rechts heb gevonden. Ook eentje waar ik van alles neer zet over "geloven, ongeloof, over de kerk etc etc... Egt Himmels, van alles dus over geloof en katholieken want dat waren wij vroeger in d'n Himmel en dat past bij Himmels.nl Sinds kort het ik ook 'n map die heet Tilleviezie en gaat over alles wat ik zag op tv van vroeger en nu en wat ik wel interessant vind.

KULTUUR
Daarin zet ik dingen die in Asten te doen zijn onder de naam
Kultuur Enzo, maar kan ook van buiten asten zijn en niet alleen cultuur maar ook andere dingen


Verhuisd naar m'n tweede website: HIMMELS de FOTO'S

EXTRA

Hier staan de nieuwe mappen zoals
Van Buiten met daarin foto's van andere mensen dan van Himmelse mensen, dit op verzoek om het 'n beetje meer Astens te maken. Alles over de reunie met foto's en filmpjes en natuurlijk het laatste nieuws staat bij de mappen van de Reejunnie (reunies van 2012 en 2017),

HIMMELSE PLATJES
Daar staan alle mappen van de gewone foto's zoals hieronder aangegeven. Onder de diverse mappen staan de foto's,
Himmelse Platjes 1 t/m 14 en Trallerhand 1 t/m 6 en je zult versteld staan wat je allemaal te zien krijgt denk ik zo, en is zeker de moeite waard.

AANDER

Om alles wat overzichtelijker te maken staan in deze rubriek Klassefoto's 1 t/m 6, Groepsfoto's 1 t/m 4, Sport Pltjes 1 en 2 en Trallerhand 1 t/m 6 Hier st van alles bij.


APART

Ondergebracht zijn hier de rubrieken: Families 1 en 2, Communie Platjes, Ge-Foto-Sjopt 1 en 2, Aawe Glorie, Trwfoto's 1 en 2, Van Jongs Af An en de map Leeves filmke

INDIVIDU
Hier staan de mappen van
Individuweel 1 tot 10 met foto's van mensen die er alleen opstaan en verder niemand.

VLOGGE


Helemaal nieuw vanaf 2018 is het vlogge... dat vindt je als je naar de map van alle Himmelse foto's gaat en dan helemaal rechts: VLOGGE en dan VLOGGE 1. Je wordt er doorgestuurd naar you-tube voor de filmpjes.


Dank alvast voor uw bezoek en ook dank aan degene die de tijd namen om wat "oud spul" aanleverden zodat alle Himmel-liefhebbers kunnen meegenieten van de Nostalgie, ik hoop U hier nog veel vaker te mogen begroeten. Ik zou het leuk vinden als ik af en toe ook 'ns 'n mailtje ontvang hierover, dan kan ik zien wie ook geinteresseerd zijn en misschien heeft U zelf nog iets leuks voor deze site. Heeft U zelf oude foto's of verhaaltjes van vroegertijd of berichtjes die betrekking hebben op d'n Himmel van vroeger en nu, trouw-klasse-familie foto's van u of uw familie, foto's waarop te zien is hoe onze straat er eerst uit heeft gezien... etc etc. dan kunt U die sturen naar ons e-mail adres:


info@himmels.nl en ook p.welten45@ziggo.nl of u kunt die altijd bij me afgeven:
Orionstraat 41 5721cg Asten, telefoonnummer: 0493 693422
HIMMELS | NIJS | VRUUGER | SPSJAAL | VURHALEN | MUZZIEK | WEETJES | ALLE FOTO'S HIMMELS | Sitemap


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu