Ga naar de inhoudsopgave

Sporten

NIJS
Zoals gezegd gaa ik weer aan de slag en dat doe ik natuurlijk met het wielrennen. Ik heb even niks of niet veel aan Himmels gedaan want ik heb weer 'n Himmelse vakantie gehad. Niet te veel zon, zowat geen regen en dus ook niet te heet, 'n aangenaam temperatuurtje maar toch heb ik me 'n paar dagen niet lekker gevoeld, hoe het komt weet ik ook niet. Nu ben ik weer thuis op m'n vertrouwde honk en zal het zo weer beter gaan. Toch wil ik even beginnen wat de sport betreft over het tennis want dat is ook een vcan mijn favoriete sporten, ik mag het graag zien. Ik heb gekeken naar de dames finale bij het rolstoeltennis wat ik eerden nog nooit had gekeken en dat was fantastisch... echt waar, moet je echt 'ns kijken. De Wimbledon finale bij de vrouwen werd gewonnen door 'n Nederlandse... Aniek van Koot en de finale bij de vrouwendubbel was voor van Koot samen met Diede de Groot. De vrouwenfinale ging dit jaar op wimbledon tussen Serena Williams en Simona Halep. Gelukkig won hier het temmis van het geweld. Ik noem haar altijd "de Muis Halep" en ze verschalkte keer op keer de dame die in mijn ogen niet veel meer kan dan hard rammen tegen die bal, Serena Williams... de muis won van de olifant, David tegen Goliat. Bij de mannenfinale was het 'n strijd tussen twee van mijn favorieten... al had ik graag gehad dat Federer zou hebben gewonnen, hij trok toch aan het verkeerde eind tegen Djokovic. Het was 'n wedstrijd om van te smullen, ruim vijf uur genoten en moest de wedstrijd van Verstappen het zonder mij stellen bij de formule 1. We gaan naar het wielrennen... Trots op die Nederlandse ploeg van de Jumbo... Maandag haalde ze de vierde overwinning binnen, we l door 'n Belg, maar toch... geweldig gedaan... En we hebben de klassementsman Kruijswijk, ook van de Jumbo's, ook nog op plek vier staan op 1.27, we zijn goed bezig en dan volgend jaar Dumoulin er nog bij... de oude tijden herleven weer. Oh ja... PSV is ook weer bezig, we zijn weer klaar voor het nieuwe seizoen.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Zo we hebben het damesvoetbal er weer op zitten, was 'n leuke tijd en we zijn tweede geworden. Natuurlijk is het voetbal niet echt het je van het maar ik vond het geweldig om naar te kijken. Dit in tegenstelling tot ene Johan Derksen, je weet wel die ouwe beterweter die denkt overal verstand van te hebben en zelf niet weet wat voor 'n zeurzak het is. Johan vond het 'n aanfluiting om naar te kijken... vraag ik me af, waarom die eikel nog kijkt, waarom men die vent uberhaupt nog op tv laa tzien. Hij zegt dit: Ik vind die wedstrijden niet om aan te gluren, ik zit me kapot te vervelen. Het lijkt niet eens op voetbal. Kijk dat is nu echt zo'n eikel die commentaar geeft en zelf niks kan. Het geeft niet Johan, we nemen jouw al jaren met 'n korreltje zout. 5,5 miljoen Nederlanders hebben de finale gekeken... als jij op tv komt weet iedereen al dat de kijkcijfers dalen... ik kijk al jaren niet meer naar programma's waarin jij zit. Als ik ook iets van je hoor is dat niet omdat ik het zelf heb gezien, alleen van andere gehoord of ergens gelezen. Echt zielig dat jij geloofd in je eigen onzin die je weet uit te kramen. Ik zal als Himmelnaar 'ns met onze lieven heer over hebben of hij ons niet kan verlossen van je aanwezigheid in Holland. Ik laat alles wat oranje was nu nog oranje want na het wk voetbal is er de tour. Helaas zonder mijn favoriet Dumoulin maar we hebben o.a. Kruijswijk nog. Na de eerste vijf etappes hebben we in ieder geval de Nederlandse overwinning binnen met geel voor Theunissen. Dan de ploegentijdrit voor de Nederlandse Jumbo's incl. geel voor Teunissen en nu na vijf etappes staat Steven Kruijswijk op plek 3 op 25 seconde van de leider Alaphilippe. Het ploegenklassement is nog voor de Visma-Jumbo's. Nog even iets over Wimbledon... Nederland doet niet meer mee na verlies van onze cracks. Misschien iets voor Johan Derksen bij het ouwe lu....... tennis. hahahaha.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Tja..... ik was helemaal voorbereid op de grote finale tussen USA en Nederland, ik was er van overtuigd dat we zouden gaan winnen.. maar ja... dan krijg je zo'n Spaanse scheidsrechter en loopt alles fout. Die geeft 'n strafschop wat helemaal niet is... oke, van der Gragt doet haar been te hoog, en ze raakt de bal niet maar die tegenstanster kon nooit meer iets met die bal doen want die ging richting cornervlag. Moet je dan 'n strafschop geven? Natuurlijk niet want ze heeft helemaal geen scoringskans. Maar ja... zo gaat dat als je arbiters hebt die zelf het spelletje niet eens snappen. Maar even nog terug naar de realiteit. Natuurlijk waren de dames van Amerika beter maar dat neemt niet weg dat je dan ook zo maar wereldkampioen kunt worden. Nu las ik al dat vele met mij, tot zelfs bij de Duitse pers, die strafschop onterecht was. Maar er stond ook ergens dat die tweede goal dan toch wel was gevallen. Kom op zeg... Nederland ging risico's nemen en dan komen er gaatjes. Als het 0-0 was gebleven dan hadden ze die ruimte nooit weggegeven. Maar ja... het is zo. We zijn tweede. Dan is er nog 'n prijsuitreiking waar dat rose-geverfde-geitje de prijs krijgt als beste speelster van het tournooi.. nondeknetter... die dit bedenkt heeft ook echt geen verstand van voetballen want die andere Amerikaanse, O'Hara speelde 'n klasse beter als die Megan Rapinoe, 's werelds grootste aanstelster. Ze zou 'n groots voetbalster kunnen worden als ze gewoon zou kunnen doen. Echt Amerikaans, afgekeken van Dagobert Trump. Maar nu nog even naar de tour... zaterdag de eerste overwinning en vandaag de tweede... zo zo, daar kunnen die andere nog 'n puntje aan zuigen. Vanaf vandaag laat ik het voetballen even achter me... zeven gespeeld en zes gewonnen is zo slecht nog niet. Bedankt meiden voor deze leuke weken, tot op de Olympische Spelen.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Ik had helemaal geen zin zaterdag om iets op mijn website te zetten.... ik denk steeds aan de wedstrijd van de Nederlandse vrouwen tegen Amerika... "de Rutjes tigge de Trumpkus" en ik weet nu eigenlijk al zeker dat we dit gaan winnen. Nee ik heb geen kaarsje aangestoken in Ommel bij Maria... ik weet gewoon dat ze gaan winnen. Dan wordt het weer 'n nieuwe Nederlandse dag. Nu ik dit zit te typen heb ik de herhaling opstaan van de eerste etappe in de ronde van Frankrijk en ik heb het al gezien maar het was toch echt ongelooflijk, die Mike Teunissen, de meesterknecht van Groenewegen om de sprints aan te trekken, won zelf nadat Groenewegen betrokken was bij 'n valpartij en hij de leider is van het algeneen klassement. Na dertig jaar geloof ik is er eindelijk weer geel om Nederlandse schouders. Het had 'n echte Nederlandse week kunnen worden als Robin Haase 'n stuk beter had getennist en Kiki Bertens het ook 'n stuk beter had gedaan, maar beiden liggen er al uit op Wimbledon. De laatste weken maakt ze er niet veel van en het rotte van alles, ze verloor van de Tsjechische Barbora Strycova: 7-5 en 6-1, en die tante mag ik echt niet. Die gooit met rackets want ze kan niet tegen d'n verlies en als haar coach op de baan komt dat zit ze daar altijd tegen te mekkeren. Nee ik mag die niet. Trouwens Michael van Gerwen had ook al de Nederlandse week zo'n beetje verprutst door ontzettend slecht te presteren. Echt waardeloos. Nu denken wij al gauw dat hij alles altijd wint maar ook hij is maar 'n mens en geen machine. Maar waar hij in het verleden 'n echte killer was, laat hij het nu afweten. Maar goed.... vandaag zondag gaan we wereldkampioen worden... We zullen die huppeldepupkus uit het grote Amerika wel 'ns 'n poepje laten ruiken.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


We are the champions, we are the champions.................. Het was spannend.... helemaal niet goed, maar zeg me niet dat de Zweden het meer verdienden dan onze Oranje vrouwen. De wedstrijd was eigenlijk alleen maar soannend maar het was weer 'n wedstrijd, eerlijk gezegd... frutje frot. Soms doen we het heel aardig maar als het er op aan komt verzaken we gewoon. Maar ik moet ook eerlijk zijn... welk land speelde dan wel goed... niemand toch? Die Amerikanen hebben dan nog wel 'ns 'n redelijk wedstrijd gespeeld.. Nederland had alleen soms 'n goeie tweede helft. Maar we zijn zeker niet kansloos, nog sterker, als je het mij vraagt dan denk ik............ 2-1 voor Nederland. Ik weet dat we het goed kunnen doen maar we zijn te slap met de passjes. Een ding is zeker, we hebben gevochten als leeuwinnen, we hebben karakter getoond en we zijn bij de twee beste teams van de wereld. We zijn nu al beter als de mannen want die hebben twee keer de finale verloren en nu hebben de dames dat nog niet, we hebben alle kans om de mannen te overtreffen. De mannen zijn ooit Europeeskampioen geweest maar dat zijn de dames ook. Ik zal zondag weer kijken met de oranje pet op... Maar wat ik ook nog hoorde... De Fifa wil elke wedstrijd die dames spelen na 22,5 minuut 'n pauze inlassen zowel in de eerste als in de tweede helft... waarvoor, extra rust? Nee hoor, om ze de kans te geven om zich opnieuw op te maken, lippjes opnieuw stiften... kleurtje op de wangen bij werken en de oogschaduw van 'n nieuw laagje te voorzien... geweldig toch?


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Ik ben al best 'n beetje zenuwachtig... waarom Peer? Nou omdat we die halve finale gaan spelen tegen de Zweden... de zweedse breudjus. Niet dat we daar niet van winnen, heel zeker wel maar ik ben meer benieuwd naar vanavond, op dinsdagavond spelen de Engelsen tegen de Amerikanen. Als ik het voor het zeggen had dan winnen de Engelsen met 2 of 3-1 en wij hakken de "breudjes" in de pan met 3-0. Dan hebben we de finale voor de boeg tegen de Engelsen en dat ligt Nederland beter als tegen die Amerikanen. Maar laat ik eerst nog even de andere sporten belichten want er was meer als voetbal. Had je gezien hoe Max verstappen even aan de hele wereld liet zien hoe formule 1 in z'n werk gaat? Potverdorrie wat is die jongen goed.. Hij rijdt onderhand nog beter als ik (grapje)... Nee hij doet gewoon waarvoor hij is gekomen, winnen en geen gezeur. Die van ferrari die zeuren altijd, dat is al jaren zo en zal nooit veranderen. Dan was er al weken hockey aan de gang en ook dat volg ik meestal wel. Daar waren de pro-league voor mannen en vrouwen bezig en Nederland deed goed mee. In de halve finale wonnen de dames van Duitsland met 2-1 en de heren verloren van Belgie. De heren speelden voor de 3de en de 4de plaats tegen Groot Brittannie en wonnen eventjes met 5-3. Ze werden dus derde. De vrouwen deden het veel beter nog... In de finale waren de vrouwen van Australie de tegenstander en werd het gelijk, 1-1 maar we wonnen de penalty's met 3-2. Grandioos bezig weer die hockeyers en sters. Maar ik krijg nog steeds de kriebels als ik aan het voetballen denk... maar ja... we moeten wachten of we het goed gaan doen en de finale halen of slecht doen en om de troostfinale moeten spelen. We wachten maar af. Ik denk dat Zweden geen punt is voor ons.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Grandioos ja de winst op Italie, eindelijk speelde we 'ns 'n helft redelijk goed. Nog lang niet zoals zou moeten maar 'n redelijk goede tweede helft. Met de kop zijn onze dames beresterk. We zitten in ieder geval in de halve finale en we mogen alvast naar de Olympische Spelen maar we moeten het nu ook afmaken. We hadden natuurlijk 'n heel wat betere uitslag als de Duitsers naast ons... want die werden door de Zweden naar huis gestuurd. Huilen huilen voor die tantes. In de halve finale gaan de Amerikanen en de Engelsen uitmaken wie van hen aanspraak zou kunnen maken op de titel maar eentje kan het alvast vergeten. Ik gok op de Engelsen maar je weet maar nooit. Nederland tegen Zweden is 'n koud kunstje voor ons net als tegen Italie gaan ze ook hier winnen en kunnen we 'n finale tegemoed zien, ik denk tegen Engeland. Leer al maar vast het liedje: Nederland oh Nederland, jij bent 'n kampioen... etc.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Ik heb bewust 'n dagje gewacht met iets te vertellen over ons Oranje, even alles laten bezinken. Natuurlijk willen we allemaal dat we wereldkampioen worden maar laat ons eerlijk zijn... met dit voetbal is dat niet mogelijk.. of je moet elke keer zoveel geluk hebben als in de wedstrijd tegen Japan. Die Japanse schonen schopten de ballen tegen het houtwerk i.p.v. in het doel bij Nederland en je zou toch zeggen dat het toch 'n kunst is om die ballen tegen de lat en tegen de paal te schieten in plaats van in de goal. Nee kansen hebben we maar weinig gecreeerd en die goal van Martens mocht er wel zijn maar die van de Japanse dames was er eentje van grote schoonheid, daar kunnen onze oranjes nog 'n puntje aan zuigen. Dat we die penalty kregen was ons geluk want ik denk als het verlengen was geweest dat ze nu zo ongeveer op Amsterdam centraal zouden zijn aangekomen... moe en helemaal niet voldaan. Maar goed... wat nu? We hebben het geluk aan de goeie kant van het schema te zitten, maar mogen wij ook 'ns geluk hebben? Aan de andere kant zitten toch de betere ploegen: Frankrijk, Engeland en USA zijn toch de kanshebbers. Wij mogen tegen het nietige Italie en waar kun je kort over zijn, die speelden nog 'n klasse slechter als oranje. En dan kunnen we in de halve finale Duitsland of Zweden tegen komen maar die hebben net als Oranje, ook nog helemaal niks laten zien. Hoe ziet het schema er nu uit Peer? Nou donderdag de 27ste spelen Noorwegen en Engeland tegen elkaar om 21.00 uur en vrijdag de kraker tussen de kanshebbers, Frankrijk tegen Amerika. Dan onze kant van de poule... zaterdag om 15.00 uur is het Nederland - Italie en om 21.00 uur komen Duitsland en Zweden in actie. Ik moet wel zeggen dat ik steeds heb gezegd dat nederland nog niets heeft laten zien... troost je zelf want..... "Die aandur hebben k slcht gespeeld en k niks loate ziej, dus kans geng".


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Zit ik iedere dag twee voetbalwedstrijden te kijken en soms dan denk ik... "tis alwir ut zelfde as bij ut maansvolk". Laten we eerlijk zijn... twee jaar geleden werden de Nederlandse vrouwen Europees kampioen en wat zeiden we toen: veel leuker als bij de mannen, ze gaan niet de hele tijd liggen en als er 'n overtreding komt staan ze meteen weer op. Tja, dat was toen, maar inmiddels willen de dames ook al niet meer onder doen voor de mannen en willen ze dat ze net zo behandeld moeten worden als de heren collega's. Nou dat is er niet beter op geworden want de meeste hebben ook al van die "Arjan-Robben-trekjes".. Gaan liggen ook al is er niks aan de hand. Als je nu het damesvoetbal kijkt is de frisheid er allang weer vanaf. Ze gaan zich mannelijk gedragen. Op het middenveld spelen ze soms leuk voetbal maar zo gauw komen ze bij de 16-meter dan is het weer frutje-frot. Nee geef mij maar het voetbal van 'n paar jaar geleden. En nu zeggen ze dat Amerika de favoriet is, komt zeker door die 13-0 tegen Thailand, daarna lieten ze ook niks meer zien, kwamen nu zelfs tegen Spanje goed weg door 'n penalty die onterecht was. Mooi waardeloos die "trump-tantes". Vandaag moet Nederland aan de bak tegen Japan en normaliter 'n makkie maar je weet maar nooit. Wat ik nog wel wil vermelden is het geweldige zwemmen van Maarten van der Meijden. Echt 'n geweldige prestatie... echt groots. Ik hoop dat hij er veel geld bijeen haald... de prestatie is groot.. Nog even naar het voetbal... Europa doet het goed... Duitsland won van Nigeria en gaan door en hetzelfde geldt voor Noorwegen, winst op Australie, ook Engeland gaat door tenkoste van Kameroen en Frankrijk liet Brazilie achter zich. Spanje viel uit de boot en verloor dus van Amerika en Zweden tikte Canada naar huis. Vijf Europese landen nu al door aangevuld met USA.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Ik dacht dat het bij het vrouwenvoetbal niet zou gebeuren maar zelfs daar zitten elke dag de "beterweters". Ik dacht dat die experts alleen bij ziggo en bij foxsport zouden zitten maar ze zitten ook gewoon op NPO 1 en 3. Verschrikkelijke zever verkopen ze daar, allemaal zakkenvullers die alles beter weten en ons iets aan proberen te praten. Allemaal lulkoek en zeverpraat. Dan denk ik, laat die meiden toch gewoon voetballen.. laat ze gewoon doen wat ze graag doen en maak er niet als bij de heren, afgestelde voetbalmachines van want als je daar b.v. 'n keer iets doet wat de trainers niet goed gaat vinden dan vlieg je zo uit de selectie. Zielig toch, niet normaal meer. En waar ik eerst dacht dat alleen van Hooijdonk, de Boer en Kraaij alles beter weten, nu zitten er ook al vrouwen die denken verstand te hebben van voetbal omdat ze zelf ooit 'n paar wedstrijden in 'n vrouwenselectie mee hebben mogen voetballen. Kom op, laat die zever en zwetspraat toch achterwege en laat iedereen gewoon in z'n eigen doen. Maar goed... zo zit de wereld in elkaar, als je bij de sterren hoort dan zitten er altijd weet van die kwakzalvers die er zich mee moeten bemoeien. Hieronder laat ik zien hoe je "Bitter-weters kaant herkenne"...


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


"Um naw te zegge, wa ware die Kannedeze toch goe"... nee dat helemaal niet... Nederland hoefde er helemaal niet bang voor te zijn al zijn we ook 'n paar keer goed weggekomen maar dat zijn die Canadese dames ook, dus staan we "kiet" en wij hebben 9 punten uit drie wedstrijden. Het vervelende is dat we onze twee snelheidsduivels, Martens en van de Sanden geen enkele keer in stelling brengen... Ik snap die coach af en toe niet. Je moet achter 'n beetje spelen met de bal en de tegenstander naar voren lokken en dan met 'n gerichte pass de ballen over die achterhoede gooien zodat die snelheidsduivels hun werk kunnen doen. Maar nee, ze "frotte mer wa an". Maar goed... het liep allemaal goed af en gelukkig hadden we Beeresteijn die weet hoe het moet. Ik weet niet of we het wel gaan halen allemaal. Ik hoop van wel. Wat ik had voorspeld tegen Canada? 4-1 voor Nederland maar dat zat er niet in. Nu moeten we dinsdag om 21.00 uur tegen Japan. Dat wordt echt 'n fluitje van 'n cent en als we nu 'ns wel die buitenspeelsters goed aanspelen dan wordt het volgens mij nu wel 4-0, 4-1 od misschien maken we er wel 5. Ik moet wel zeggen dat van al die teams die ik heb gezien de Amerikaanse dames het beste uit de verf kwamen. Maar ook nog lang niet om over naar huis te schrijven. We zitten in ieder geval nog steeds op koers.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


"Ut waar al un hil stuk bitter" maar nog lange niet wat het zijn moet met onze dames van oranje. Toch maakte ze 'n paar fraaise doelpunten met spits Miedema. Ik schreeuwde het thuis uit van blijdschap toen de 1-0 viel maar baalde ook dat de achterhoede zo slecht op zat te letten en de keeper zo'n vette flater maakte. Gelukkig wisten we het tot 'n goed einde te brengen... 3-1 is niet slecht. maar we hadden dan ook echt geen klasse elftal tegen. Ik begrijp niet zat ze in onze achterhoede proberen de aanvalsters van de tegenstander met tick-tack voetbal uit te spelen. Dat was elke keer opnieuw weer maar gelukkig deden de donkere dames uit Kameroen er niks mee. Bij ons leek alles even oranje toen de 90 minuten om waren en wij 6 punten op ons formulier konden invullen... zowiezo zitten we bij de laatste 16. Ik denk dat de dames het beter doen dan de mannen maar goed... die voetballen alleen nog met geld in de kop, dan doen onze dames niet. Waar ik wel van baal is die spelletjes op tv waar de dames moeten ballen gooien en zo. Ze hadden hun tijd beter kunnen besteden aan 'n onderzoek wat voor schoeisel ze moeten dragen, dat liep ook nog al 'ns mis. Dom vind ik ook de kapsels die sommigen vrouwen zich hebben laten aanmeten... Het gaat bij hun volgems mij niet om het voetbal maar gewoon om het op vallen. Dat was het, volgende keer meer.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Ik ben er helemaal klaar voor... waarvoor? Nou voor de tweede wedstrijd van onze Oranje-vrouwen op het Wk. Natuurlijk moeten we wel heel wat beter spelen maar dat is voor die andere landen ook zo want er is nog niet veel laten zien. We hebben het dan wel steeds over het feit dat dames achter worden gesteld maar als je alle wedstrijden bij elkaar neemt zijn er misschien een of twee die iets leuks brachten. Nee die wegstrijd van Amerika tegen Thailand tel ik niet als wedstrijd. Eentje was er wel mooi... Australie - Brazilie 3-2. Vrijdag kwam Engeland en dat was ook tien keer niks... die speelden zo ongeveer als Nederland of zelfs nog slechter en daarvan zeggen ze dat die wel 'ns wereldkampioen zouden gaan worden. Nou dat moet toch ook beter. Italie haalde grof uit tegen Jamaica, 5-0. Ik ben er klaar voor... ik heb m'n flesjes radler koud staan... en de watermeloen ligt in de koeling naast die flesjes... Tja, ik mag eigenlijk niks anders meer want ik ben weer goed op aan het letten met gewichtbeheersing... in 10 dagen toch weer 1,5 kilo kwijt... niet meer gesnoept dus en niks "gesneukeld". ik denk aan onze meiden... misschien 'n kaarsje aansteken in Ommel als ik er langs kom gefietst? Eigenlijk moeten ze het zelf ook maar doen, zonder hulp van Maria en mij, dat moet toch lukken. Om 15.00 uur gaan we er tegenaan tegen Kameroen. Misschien stook ik wel 'n paar kaarsjes meer aan... "Ik ziej wel"...


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Het WK voor vrouwen is nu voor Nederland dan toch ook begonnen. Als je de kranten leest en op tv kijkt dan hebben we al zowat gewonnen. Ik waarschuw de dames want zo ontzettend goed zijn we nu ook weer niet, dat zag je wel aan onze eerste wedstrijd tegen Nieuw Zeeland. Natuurlijk waren we veel meer aan de bal maar eerlijk is eerlijk, we zijn al 'n paar keer goed weggekomen. Dat we de wedstrijd uiteindelijk wonnen kwam door 'n prachtige kopstoot van Roord in blessuretijd, 92ste minuut. Ze kreeg de bal wel 'n beetje gelukkig. Maar goed we hebben nog heel wat wedstrijden te gaan en ik geef 'n beetje verslag als Nederland haar wedstrijd speelt. Laten we beginnen met de anderen... Frankrijk is echt magtig en wonnen gemakkelijk met 4-0 van Zuid Korea... Duitsland kwam ook net als wij met de hakken over de sloot tegen China. 1-0... Spanje won met 3-1 van Zuid Afrika en Noorwegen met 3-0 van Nigeria. Italie haalde het met 2-1 van Australie en Brazilie met 3-0 van Jamaica. De Engelsen wonnen met 2-1 van de Schotten en Argentinie kwam niet verder dan 0-0 tegen Japan. Canada kwam ook goed weg, 1-0 tegen Kameroen, die staan in onze Poule. De laatste wedstrijden waren Zweden tegen Chili 2-0 en de VS won met 13-0 van Thailand. Dat laatste had met voetbal echt niks te maken. Er zijn landen die makkelijk op de sloffen van Thailand winnen maar niet eens op het WK zijn. Nouja, zo zijn de regels. En wij wonnen dus van Nieuw Zeeland met 1-0. Wat meteen opvalt is dat alle Europese landen hun wedstrijd hebben gewonnen en dat zegt eigenlijk al wel genoeg. En dat er maar n gelijkspel bij is. Wil je alles 'n beetje volgen dan klik je op de foto en kom je op de website van het Wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen. Naast de uitslag zie je 'n foto staan waar 'n videootje achter zit en als je daar op klikt zie je de hoogtepunten van die wedstrijd. Dat hebben ze echt gaaf gedaan. Dan zie je ook dat we tegen Nieuw Zeeland 'n paar keer goed weg kwamen. Maar het maakt niet uit... we zitten op koers maar moeten wel wat beter spelen als wat we nu hebben gedaan. Ik hou jullie op de hoogte. Zondag ben ik hier weer want zaterdag spelen we onze tweede wedstrijd tegen Kameroen om 15.00 uur. De Canadese dames spelen dan 's avonds tegen Nieuw Zeeland om 21.00 uur.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Zo ik ben weer 'n beetje bekomen van mijn drukke sportweekend wat niet bracht wat ik er van had verwacht. Alleen de hockeyers voldeden aan mijn verwachtingen... zowel de heren als de dames zetten de Belgen in twee wedstrijden aan de kant. Maar mijn grote hoop, het voetbal bracht echt niks... naadje pet was het weer en zowat geen enkele kans gecreeerd... nee dat was waardeloos. En die Koeman blijft maar vasthouden aan Depay die weer gewoon slecht speelde en ik begrijp niet dat ze niet inzien dat Luuk de Jong daar veel beter paste, maar ja... dat zijn die beterweters. Die Portugezen waren zo slim om met alleman achter te blijven en met uitvallen de Nederlanders proberen te verschalken. Dat betekende dat ze het achter gewoon op slot hielden. Tja... dat heb je met zo'n bondscoach. Dan was er het gedoe met Verstappen die nog wel vijfde werd maar verder ook geen potten kon breken. De finale van het tennis tussen Nadal en Thiem was echt wel gaaf, maar mijn favoriet, en dat is Nadal heel zeker niet, die verloor van die Spanjaard. En dan het darten. We waren jaren verwend met de wedstrijden ban van Barneveld en van Gerwen maar nu is de Brabander al 'n heel seizoen niet echt in vorm. En Wattimena kan heel aardig darten maar is nog lang geen topper... misschien komt dat nog wel. Ze verloren samen de halve finale... helaas want we hadden het toch graag anders gezien maar beiden gooiden nog geen deuk in 'n pakje boter. De Schotten met Amderson en Wright wonnen het tournooi van de koppels. Wat me niet lekker zat was het Nederlandse verlies in de koppels tegen Ierland met 4-0. Daar werd ik dus niet vrolijk van. Ik had wel wat meer verwacht van dat kaasbolletje uit Vlijmen.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Het nederlandselftal, onze oranjehemden verzuimde weer om goal te maken... het wilde maar niet lukken. Gelukkig wist de Ligt zijn fout goed te maken toen het door zijn schuld 0-1 werd want met 'n prachtige kopstoot maakte hij 1-1. Nederland was veel sterker als de Engelsen die fout op fout gingen stapelen maar zoals zo vaak, Nederland maakte het niet af. Het ging zelf helemaal fout toen de Engelse 'n fraaie tweede treffer maakten maar ik zag al dat het buitenspel was... de VAR zag het net als ik en het werd weer teruggeschroefd naar 1-1. Nederland werd beter en je zat te wachten op de 2-1... maar die kwam van de voet van 'n Engelse speler: Walker maar dat doelpunt mag voor mij op naam van de doorzettende Promess. Doo9r nog 'n dikke fout in de achterhoede van de mensen van de andere kant van het kanaal werd het ook nog 3-1. Sjapoo... we gaan de finale in tegen Portugal en ik denk dat Nederland 'n goeie kans maakt. Het wordt ook tijd dat we weer 'ns wat winnen. Trouwens... ik zit al te wachten op de dames... Ik hoop dat die er ook wil vol tegenaan gaan... Voetbal kan mooi zijn, maar je moet ook wat winnen. Trouwens, het darten is ook weer aan de gang... de koppelwegstrijden.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Soms dan zijn de wonderen de wereld nog niet uit en valt alles op de plek waar ik het hebben wil. Niet helemaal maar wel veel dingen. Ik bedoel dan de dingen in de sport... ik had ook gehoopt op Dumoulin in de giro maar door 'n beginnersfout van een of andere domme coureur verdween hij uit de Giro, jammer. Ook had ik graag gezien dat bij de tennis in Frankrijk op Roland Garros onze stijgende ster Kiki Bertens weer zou schitteren en het begon goed tot ze ziek werd en in het begin van de tweede wedstrijd op moest geven. Jammer... maar er waren wel dingen die goed vielen. Neem de wedstrijd om de Europaleague, de finale tussen Chelsea en Arsenal. Ik heb niks met Arsenal maar vind Chelsea 'n fijne club en wie wint er? Ja hoor Chelsea met 4-1. Dan de finale van de Chapionsleague, het was 'n waardeloze wedstrijd vond ik maar gelukkig won Liverpool van Tottenham Hotspurs, de ploeg die Ajax eruit wipte. Gelukkig won hier de club van de twee Nederlanders, van Dijck en Wijnaldum. Dan toch naar het tennis... Bertens is er uit maar ene Serena Williams zat er nog in en dat is zeer zeker niet mijn favoriete. Nu moest ze tegen 'n meisje wat weer wel tot mijn favorieten behoorde, Kenin... de Amerikaanse tennisster, drievoudig winnares in Parijs, ging in twee sets onderuit tegen haar landgenote Sofia Kenin: 6-2 7-5. Geweldig. Ik ben er nog niet want de Nederlandse dames die deel gaan nemen aan het wk voetbal moesten nog oefenen tegen de nummer 8 van de wereld, Australie en die werden even met 3-0 aan de kant gezet door onze leeuwinnen. Soms zit het mee, soms zit het tegen, maar dit keer had ik de wind mee.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Bij het voetballen was ik blij dat RKC het heeft gehaald en in de eredivisie terug komt. RKC Waalwijk keert na vijf jaar afwezigheid terug in de Eredivisie. De formatie van trainer Fred Grim slaagde daarin door in een waar spektakelstuk in Deventer tegen Go Ahead Eagles te winnen en daardoor te promoveren uit de Keuken Kampioen Divisie. RKC, dat in 2014 degradeerde uit de Eredivisie, kende na de 0-0 in eigen huis van zaterdag een droomstart op De Adelaarshorst. De Waalwijkers begonnen sterk en kregen al na twaalf minuten een strafschop. Feyenoord-huurling Emil Hansson schoot RKC vervolgens op voorsprong: 0-1. De bezoekers werden voor de rust zelfs enorm in het zadel geholpen door Go Ahead-verdediger Jeroen Veldmate. Hij raakte de bal tijdens de opbouw helemaal verkeerd en passte zo in de voeten van Spierings. De aanvallende middenvelder van RKC besloot meteen uit te halen en schoot hard raak: 0-2. Veldmate maakte zijn fout daarna wel enigszins goed. Higler wees opnieuw naar de stip toen Thomas Verheydt naar de grond ging. Strafschop, en Veldmate schoot raak. Zo stond het bij rust 1-2. Richard van der Venne kreeg de bal van Bakx en haalde uit. Het schot werd van richting veranderd en belandde in het doel achter Vaessen: 2-2. Gesterkt door de gelijkmaker en het feit dat het nog vroeg in de tweede helft was, ging Go Ahead op jacht naar de 3-2. RKC hield in die fase vooral tegen, Baxx van Go Ahead hielp zijn ploeg virtueel in de Eredivisie en miste ook nog een kans op 4-2. Maar vlak Brabanders nooit uit... Hans Mulders de invaller scoorde 3-3. Toen begon het pas echt... en dan bedoel ik de slotfase... Pieter Langedijk zorgde er kort voor het einde voor dat de Deventenaren hun feestje konden gaan vieren... 4-3. Het kon niet gekker want RKC scoorde toch nog... 4-4... en door 'n penalty werd het ook nog 4-5. Brabant heeft er weer 'n eredivisie-clubje bij... sjapooooo.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Ik ben fan van PSV maar ook van Mighty Mike, het dartwonder uit Vlijmen. Nu waren er de halve finales en de finale van de wedstrijden die op donderdagavond steeds werden gespeeld, de Premier League waar van Barneveld al snel het veld moest ruimen en waar van Gerwen als eerste uit de bus kwam met Cross als nummer twee, Wade als derde en Gurney als vierde en die laatste was de tegenstander in de halve finale. In het begin hield Gurney nog stand maar toen ging hij er 'n paar missers tegenaan gooien en dan slaat het groene monster toe... 10-6, Cross maakte korte metten met Wade en de droomfinale kon beginnen... van Gerwen tegen Cross. Daar kwam van Gerwen snel op voorsprong maar vocht Cross terug en op het moment dat Cross de stand op 5-5 kon brengen miste hij en van Gerwen pikte de leg en het werd 6-4 voor de Brabander. Na de pauze was het 'n gelopen zaak... van Gerwen speelde weer als van ouds en bij 11-5 was het afgelopen... Michel van Gerwen won er na de pauze vijf achter elkaar en Cross niet eentje... van Gerwen won voor de vijfde keer deze grote wedstrijd, en ook nog enkele eurootjes.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER
HIMMELS | NIJS | VRUUGER | SPSJAAL | VURHALEN | MUZZIEK | WEETJES | KULTUUR | ALLE FOTO'S HIMMELS | Sitemap


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu