Ga naar de inhoudsopgave

Sporten

NIJS
Als je mij zou vragen wat ik van de Tour 2020 vind dan ben ik snel klaar... niks dus. Veel mensen zullen er anders over denken maar ik vind het helemaal niks. Nu kijk ik anders naar de Tour als anderen want ik vind het mooi als Hollanders iets maken. Niks te zeggen van die Nederlandse ploeg die de winst in Parijs over de streep proberen te trekken, dat is ook hun goed recht, maar ze fietsen allemaal in dienst van Roglic. Er is geen Nederlander vooraan te vinden als er ontsnappingen zijn door de mindere renners. Maar goed het zij zo. Gelukkig hebben we Tom Dumoulin nog in het algemeen klassement op plaats 9 staan, dat is niet slecht voor iemand die uit vorm is en zich moet opofferen voor de kopman. Ik vind het niks die tour dus heb ik er ook geen aandacht aan hoeven te besteden. Dan wat over Michel van Gerwen... hij maakt er echt niks van... in Duitsland is 'n tournooi bezig maar van Gerwen kan maar geen potten breken. Jammer... Het tennis bij de US open is ook afgelopen en een van mijn favorieten bij de heren won terwijl hij zowat op verlies stond... 2-0 achter tegen Sverev maar hij won de volgende drie sets en won het tournooi met 2-3... Wie? Dat is de Oostenrijker Thiem. Bij de dames won iemand waar ik het niet over wil hebben... die meende ook nog iets te zeggen over discriminatie en dat doet ze omdat ze bekendheid geniet... Daar ga ik niet in mee dus voor mij is die afgedaan. Gelukkig was PSV ook weer begonnen. Waar Ajax geluk had en met 0-1 won van Sparta, Feijenoord ook niet echt overtuigde maar wel won... was het ons PSV dat wel goed voor de dag kwam. Uit tegen Groningen is altijd lastig. Waar ik verschrikkelijk om heb gelachen is dat Arjan Robben mee deed... die man die voor voetbalbegrippen al stokoud is wil toch nog even voorop lopen... en Groningen dachten ze dat ze al kampioen waren. Na 'n half uur wilde de "knoken" van Robben al niet meer en moest hij al uitvallen. Ik begrijp niet wat die man nog wil en wat wil hij met zo'n grote staat van dienst nog bereiken of laten zien? Ga gewoon voetbal kijken... ga niet in de studio zitten bij de "beterweters" want die hebben we al genoeg, vaak ook domme praat verkopende. Laat voetbal aan de jeugd over... PSV speelde best lekker, ze gaan weer hoge ogen gooien in de strijd om het kampioenschap, neem maar van mij aan.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Ze gaan nog al te keer over de tour, dat het zo mooi is om te zien.... nou ja, ik denk er heel anders over maar goed, iedereen zijn mening. Toch als ik zo zit te kijken... natuurlijk ook af en toe het tennis van de U.S. open, dan verlang ik toch terug naar de tijd van vroeger... Ik heb liever landenteams maar dat kan nu helaas niet meer. Maar ik denk ook vaak aan de tijd van Joop Zoetemelk, van Kuijpertje en van Peter Winnen. Dat waren vroeger onze cracks... Maar ook daarvoor nog met de gebroeders Voorting, de broers van Est en niet te vergeten Jos van der Vleuten, ik dacht uit Mierlo-Hout, en ook Pietje Damen. Maar ja... dat is nostalgie. Nu vind ik het maar gevaarlijk af en toe... We zijn met veel meer renners... we rijden veel harder als vroeger omdat de fietsen steeds lichter zijn en de wegen zijn smap en met opstakels. Nee ik vind het er niet beter op geworden. Wat onze cracks betreft zijn we niet zo slecht bezig al moet ik wel zeggen dat mijn grote favoriet Demoulin nog niet in vorm is... dinsdag had hij het al behorlijk moeilijk maar hij staat nog goed in het klassement. Roglic van de Jumbo-Visma ploeg won de sprint en Demoulin werd 11de en in het klassement staat hij 7de. Mollema werd 13de en staat op plaats 11 in het algemeen klassement. We wachten maar af... ik hoop wel dat er minder valpartijen komen en dat het spannender gaat worden en de nederlanders dit jaar flink toe zullen slaan...


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Ik zal hier af en toe wat schrijven over de Tour de France. Ook al doet b.v. Kruiswijk niet mee, we hebben nog altijd Demoulin maar ik ging er in de twee etappe ook even bij liggen... Zaterdag was de eerste etappe en ik dacht als dat zo moet kijk ik niet meer. Ze lagen onderhand meer op de grond als dat ze aan het fietsen waren maar gelukkig was het zondag weer beter. Toch is de Tour maar raar... ze begonnen altijd met 'n tijdrit en wat vlakke etappes maar daar zijn die Fransen vanaf gestapt. De Nederlander Bol werd de eerste etappe derde en de tweede etappe was er weer geen eerste plek. Ik vond de eerste etappe zowiezo 'n aanfluiting dus zullen we maar maar overheen stappen. De uitslag van de 2de etappe was deze: Julian Alaphilippe (Fra), Marc Hirschi (Zwi) z.t., Adam Yates (GB) + 0.01, Greg Van Avermaet (Be) + 0.02, Sergio Higuita (Col) z.t. en de 6de plek voor Bauke Mollema (Ned) z.t. Het algemeen klassement ziet er op dit moment voor ons gunstig uit.... 1. Julian Alaphilippe (Fra), 2. Adam Yates (GB) + 0.04, 3. Marc Hirschi (Zwi) + 0.07, 4. Sergio Higuita (Col) + 0.17, 5. Tadej Pogacar (Slo) z.t., 6. Esteban Chaves (Col) z.t. 7. Davide Formolo (Ita) z.t., 8. Egan Bernal (Col) z.t., 9. Richard Carapaz (Ecu) z.t., 10. Tom Dumoulin (Ned) z.t. en op 18. Bauke Mollema (Ned) z.t. De verschillen kwamen veel al door de extra seconden... Julian Alaphilippe won. Hij was de snelste in een sprint met drie na een zeer nerveuze slotfase. Hij neemt door de bonificatieseconden op de streep ook de gele trui over van Alexander Kristoff. Maandag dag drie.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Eigenlijk wilde ik vandaag niks over de sport zeggen want ik heb in twee dagen eigenlijk maar weinig sport gekeken. Ik vind aan de chapionsleague al helemaal niks meer aan en ook die andere vind ik niks meer. Maar toch wil ik iets kwijt over wat er nu gebeurde. We weten nu dat onze nationale coach van ons Nederlands voetbalelftal er mee stopt en naar Barcelona vertrekt. Daar ben ik boos over. Ik vind het fijn dat hij 'n aanbod krijgt en zeker omdat hij van te voren had gezegd dat hij daar graag naar toe wilde gaan. Ik ben boos omdat ik naar de televisie keek en mensen hoorde zeggen dat het geweldig voor hem is dat hij naar die club toe kan. Dan denk ik: wat zijn dat verdomme voor gapers. Koeman werd coach en hij zei toen dat hij dit karwei zeker zou afmaken... dat betekende dat hij zou blijven tot na het EK van komend jaar. Maar nu Barcelona, een van de meest waardeloze clubs van de wereld, die het voetbal kapot maken door te zorgen dat alleen de aller, aller beste spelers bij hun onder contract komen, waar zelfs de bankzitters nog 'n team op de been kunnen brengen die bovenaan zouden meedraaien in onze eredivisie, dit Barcelona komt met de geldbuidel zwaaien en Koeman gaat hier in mee. Iemand die al miljoenen op de bank heeft staan gaat tenonder aan de mooie praatjes van die smerige voetbalverprutsers en de flappen geld die voor hem klaar liggen. Nu denk je misschien dat het zo niet is maar 'n maand geleden zei Koeman nog dat hij in ieder geval het EK afmaakt. Nu was ik bij zijn aanstelling als coach al niet zo blij maar ik moet wel toegeven dat hij het goed heeft gedaan. Maar dat 'n man met zo'n staat van dienst zich laat verlagen tot dit soort dingen, dat had ik echt nooit verwacht. Kijk dat Barcelona zijn trainer ontslaat is hun pakkie an, maar hoe kunnen die rijke zakkenvullende spelers zo slecht voetballen? Ligt dat nu aan de trainer? Kom op doe normaal. En dan denkt het Barcelona bestuur dat het gewoon hun recht is om iemand bij 'n nationaalteam weg te halen? Waar is het respect toch naar toe? Maar dat vind ik van Koeman ook... waar is het respect naar toe. Je was blij met de baan die je kreeg als bondscoach en nu laat je Nederland vallen voor dikke pakken geld? Waar is het respect nu? Ik hoop werkelijk dat Barcelona veel gaat verliezen zodat de competities weer normaal worden zonder veel vraten en dan kijken we wel wat er met Koeman gaat gebeuren. Als we dan toch 'n andere coach moeten hebben? Nou... we hebben 'n hele goeie klaar staan... BERT VAN MARWIJK.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Het kan niet anders of jullie hebben de afgelopen weken ook genoten van onze Max, de formule 1 coureur die was snelheid betreft ons land wel op de kaart heeft gezet. Potverdorrie wat is die jongen goed. Als de snelheid van de auto nu nog iets opgevoerd kan worden dan is het zo gepiept en hebben we straks nog wel 'n wereldkampioen. Waar ik vroeger Jos altijd 'n grindbakcoureur vond, nu hebben we zijn zoon die we kampioenscoureur gaan noemen... echt geweldig. Ik zit alweer te wacheten op de volgende race net zoals zo veel Nederlanders... Een ding is zeker: "Max g ze un poepie loate ruike".
Maar het is niet alleen Verstappen waar ik van genoot... hebben jullie ook het voetbal gezien tussen de twee rijke zeikers van Europa? Ik gun ze het allebei niet... ik mag die veelvraten van Bayern Munchen niet, ik vind het allemaal maar lachertjes hoe de rijke clubs ons voetbal naar de kloten helpen door alle goeie spelers te contracteren... ze moeten soms zelfs op de bank gaan zitten... niet normaal meer. Maar Barcelona, de tegenstander van afgelopen week mag ik dan ook helemaal niet. Achterlijke zakkenvullers die meer naast hun schoenen lopen als dat ze de schoenen dragen. Ze denken werkelijk dat ze alles zijn. Maar dat kwam ze duur te staan... heel arrogant voetballend kregen ze van de Duits club de kous op de kop. Een afgang van jewelste.... heerlijk om naar te kijken, hoe de rijkste voetballer van de wereld, ene Messi, de ballen werden afgepakt en ze hem als 'n stuk hout voorbij liepen en toen de afgang helemaal klaar was na anderhalf uur stond er 2-8 op het scorebord... ik viel bijna van de kruk van het lachen. De suffertjes dropen af als rotte appeltjes... doei doei "mister" Messi en consorten... tot de volgende afgang... hahahahahhahaha.
Maar nu hoorde ik ook dat onze bondscoach Ronald Koeman zich laat verleiden voor het grote geld. Eerst doen ze er alles voor om coach te worden van ons Nederlandse team en nu ze kort bij het EK komen gaat meneer vertrekken want de smeerlappen uit Barcelona belonen hem met miljoenen. Ik snap niet dat het zomaar kan. Hoe onbeschoft kan 'n club zijn om de trainer van ons nationale team van ons weg te kapen met dikke pakken euro's. Trouwens Koeman snap ik ook niet. Bij mij heeft hij voor altijd afgedaan als hij nerderland de rug toe gaat keren en om vette miljoenen, die hij nu ook al heeft, te gaan vertrekken naar 'n veelvraten club als Barcelona, die het voetbal voor ons kapot maken..
Dan heb ik genoten van het spannende potje snooker, het WK. Helaas waren mijn favorieten Jutt Trump en Neil Robertsen er al uit, maar de koning van het snooker, Ronny O'Sullivan won de titel op grandiose wijze. De twee halve finales eindigden beide in 17-16 eindstand, maar in de finale schudde Ronny zijn tegenstander op grandiose wijze van zich af... 18-8... fantastisch, jammer dat het al voorbij is. Dan ga ik komende dagen weer tennis kijken.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Ik heb al lange tijd niks meer geschreven over de sport maar dat komt omdat er ook maar weinig te doen is. Op dit moment is het voetballen wel aan de gang, tenminste in Spanje, Italie, Duitsland maar daar geef ik niet zo veel om. Gelukkig is in Engeland de competitie ook weer aan de gang en kan ik daar af en toe wat leuke wedstrijden zien. Veel heb ik nog niet gekeken. Wel was ik vol verwachting toe vorige week Max Verstappen weer begon in de Formule 1. Zeker de wedstrijd in Oostenrijk die hij de afgelopen twee keer wist te winnen. Maar het werd 'n domper van jewelste toen hij uit moest vallen met mankementen. Jammer, ik had me er zoveel van voorgesteld. Ik heb de wedstrijd niet meer afgekeken want voor dat hij uit z'n racekarretje was gestapt had ik de tv al ergens anders op staan. Voor zondag was hij in de kwalificatie weer sterk bezig. Max Verstappen wass blij met hoe vrijdag de eerste twee vrije trainingen zijn verlopen voor de Grand Prix van Stiermarken. De Nederlandse coureur van Red Bull Racing reed de tweede en de eerste tijd op de Red Bull Ring. Het gevoel met de auto was ditmaal veel beter dan vorige week vrijdag zei Max. Toen was ik niet echt blij, maar ze hebben intussen veel geleerd. Ze hebben geprobeerd om de problemen van vorige week op te lossen en voorlopig lijkt de gekozen richting zeker de goeie. Wel was het vreselijk schrikken over de dood van Lara van Ruijven. Verschrikkelijk zeg. Zo'n sportieve jonge meid.. geen woorden voor... ik schrijf hier de woorden die Suzanne Schulting schreef: "Rust zacht lieve Lara. Jij zei ooit tegen mij, in de heatbox, voor de start van mijn EK relay finale debuut, dat het wel goed zou komen.. Dit zei ik twee weken geleden ook tegen jou. Maar het is niet goed gekomen.. Ik ga je zo verschrikkelijk missen lieve Laar. Ik hou van je". Hier hoef ik niets meer aan toe te voegen, ik zou ook niet weten wat.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Sporten is echt nul komma nul in deze coronatijd en ik hoop dat het snel voorbij zal gaan maar ik vrees het ergste. Ik denk dat we voorlopig niet aan de buis zitten om het voetballen, tennissen, wielrennen etc te bekijken. Ik zie alleen maar herhalingen enzo en daar wordt je niet vrolijk van... nee dat is niks voor mij. Het enige wat ik kijk zijn de dartwedstrijden waar men van huis uittegen iemand anders speelt maar daar hadden ze ook al de nodige kommentaren op omdat ze zelf de gegooide punten moeten doorgeven maar ze af en toe gruwelijk in de fout gaan. Er zijn er bij die bij de middenmoot van de wereld behoren en nu ineens 110 of 120 gemiddeld gooien, nee ik vind er weinig aan. Terug naar die herhalingen, wat moet ik b.v. met de verloren wk-finale in 1974 tegen Duitsland. Waar we zo goed aan begonnen. We weten allemaal de uitslag en dan is er echt geen bal aan om er naar te kijken. Nee van mij hoeft het niet. Maar ze hebben gewoon niks anders. Ik wil toch nog iets vertellen over die finale... Ik zat thuis zwart/wit te kijken en had mijn bandrecorder aan staan om het geluid op te nemen.. Kwam de buurman bij ons en vroeg of ik die finale bij hem wilde kijken... Hij had prijs gehad in de staatsloterij en nog maar net kleuren t.v. en dat vond ik wel wat. Ik ga het niet over de wedstrijd hebben maar over het randgebeuren. Het was zo... ik nam de wedstrijd op en als Nederland zou scoren, dat stukje commentaar zou ik er uit knippen en op 'n apart bandje zetten... Die avond moeste we muziekmaken, dansavond bij Parkzicht in Deurde, in de Sint Jozefparochie bij Harry van den Einden. Na elke srie liedjes speelde we altijd 'n 20 seconden melodietje ten teken dat we pauze hadden. Als Nederland won en om de zaak 'n beetje op te butsen in de zaal zou ik dat stukje elke keer laten horen, het commentaar met het geschreeuw van de mensen op de achtergrond i.p.v. het gebruikelijke melodietje... Tja, en toen ging het mis... Nederland verloor met 2-1 nadat ze met 1-0 hadden voorgestaan door 'n penalty en de Duitsers zelf nog niet n bal hadden aangeraakt. Shit... alle werk voor niks gedaan. En om het hoofdstuk helemaal af te ronden?? Ik hoef die wedstrijd nooit, maar dan ook nooit meer te zien. Voor mij is die finale in 1974 afgelopen, maar dan ook helemaal zonder herhaling...


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Natuurlijk heb ik het weekend vol spanning zitten kijken naar het voetbal... PSV speelde in ieder geval al'n heel stuk beter als de afgelopen tijd. Maar als ik de twee topwedstrijden bijeen moet pakken dan kom ik toch aan het volgende... PSV had moeten winnen, Feijnoord kon niet winnen, AZ had van mij niet mogen winnen en Ajax? Die blijven de laatste wedstrijden maar door sukkelen. PSV en Feijenoord speelden slecht de laatste tijd maar die waren nu wel beter als onze landskampioenen. PSV tegen Feijenoord was wel 'n leuke wedstrijd. Het allround schaatsen bracht ons weer twee wereldkampioenen, Wust en Roest, geweldig om te zien. Bij het darten was van gerwen weer in vorm, even want in het weekend was het rommelen geblazen. Donderdag speelt hij tegen Michael Smith waar hij afgelopen weekend nog van verloor. Vrijdagmiddag begint het UK-Open... Veel Nederlanders. Voor ons NWC was het ook nep nep nep, bij hekkensluiter Rood Wit verloren ze met 2-0, Someren speelde tegen de nummer 2 van de lijst en verloren thuis met 1-3 van Marvilde... En Helmond Sport Peer? Dan ben je vlug klaar... dit rijtje vond ik vandaag... Verlies bij Go Ahead 1-2, bij MVV 4-1, dan 0-0 tegen NAC. Verlies bij Eindhoven 2-0, dan gelijk 0-0 tegen den Bosch en dan 5 nederlagen op 'n rij... Volendam 2-1, Exelsior 1-4, NEC 2-0, Jong Ajax 0-2 en Almere Cirty afgelopen week 2-0. Tja wat moet je er van zeggen... 2 punten in 10 wedstrijden. Dan was er ook nog geweldig mooi fietsen op de baan in Berlijn... Nederland was groot grossier in medailles... geweldige wedstrijden gezien, ja ik heb het druk "m kieke... en de compjoeter nog make tussundur"...


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Er is veel gebeurd in het weekend wat de sport betreft... ons eigen PSV won weer, voor de tweede keer achter elkaar maar Ajax won ook... AZ vergat te winnen en Willem II deed dat ook niet dus hebben in ieder geval weer wat goed gemaakt. Feijenoord en AZ komen in zicht... Helmond Sport verloor bij Nec met 2-0 en zit diep in de put. NWC en Someren verloren allebei... NWC thuis met 4-2 en Someren uit met 5-0. Niet zo best. Kiki Bertens heeft me vorige week laten genieten, ik heb al haar wedstrijden gezien... en ik vond haar gewoon de beste op het toernooi van Sint Petersburg in Rusland wat ze vorig jaar ook al won. Maar wat verdien je dan zoals... Nou iets meer als ik... hahahhaha, ze kreeg in haar carriere al bijna 8 miljoen euro bij elkaar. Bij het schaatsen was het heel even mis maar op de laatste dag ging het toch best goed allemaal. Je kunt de uitslagen voor zover je die niet weet hier nog kijken want daar staan ze allemaal volgens mij: https://live.isuresults.eu/events/2020_USA_0002/schedule. Op dit moment voel ik me nog steeds ziek... ga niet sporten want dat lukt niet... dus kijk ik maar wat voetballen en tennissen vanuit m'n bed. Trouwens ik zag nog ergens op 'n site dat Wijnaldum, de voetballer van Liverpool ieder jaar 9 miljoen wil verdienen tot 2024... Ik dacht meteen aan vroeger... ik vroeg bij Pietje berkvens toen ik daar werkte 'n keer 4 cent per uur opslag... resultaat? "ik kon noa huis"...

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER
HIMMELS | NIJS | VRUUGER | SPSJAAL | VURHALEN | MUZZIEK | WEETJES | KULTUUR | ALLE FOTO'S HIMMELS | Sitemap


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu