Ga naar de inhoudsopgave

Sporten

NIJS
"Veul sport is dur nie, alleen wa voetballe en d is wel z un gepruts, wordege k nie vroluk van". Potvurdorrie wat was het weer hommeles... Eerst het gestuntel met Ajax tegen Chelsea... maken zelf maar twee goals en Chelsea maakt er zes... en wat wordt het? 4-4... nadat Ajax met 1-4 voor stond. En dan geven ze ook nog de scheids de schuld... Toen kwamen mijn favorieten op donderdag, PSV... wat 'n prutsgedoe. We missen Bergwijn en Malen en de rest is helemaal niks, maar dan ook helemaal niks... zelfs de keeper past zich aan bij het middenveld en de achterhoede... en de voorhoede maakt nog geen goal al spelen drie maanden aan een stuk. 4-1 verloren. En toen kwam Feijenoord met Bassie (Advocaat) en Adriaan, (plakplatenman de Wolf). 1-1 met ieder, Young Boys en Feijenoord, 25 kansen... echt heeeeeeeeeel matig. En toen de wedstrijd was afgelopen zongen de fans, we are the champions, dat klopt sjampions, die witte paddestoelen ja. Nee hier wordt je niet vrolijk van en het trieste was, er was anders niks op aan leuke sport anders had ik wel naar 'n andere zender geschakeld. Gelukkig heb ik toch nog even genoten van AZ.. die wonnen mooi en maakten goals "d ut bukte".


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Ajax gewonnen, PSV gelijk.... we hebbe ut wir afgegivve, prutsurs. Price vurlrre, vu Gerruwwe gewonne.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Sport-weekend? Zwart, zwarter, ut zwartst. Verlies van PSV, "en nog nie zn bietje", 0-4. Verlies van Helmond Sport, "en nog nie zn bietje", 1-4. Verlies van Eindhoven, "en nog nie zn bietje", 3-1. Verlies van Jong PSV, "un klein bietje", 1-0. Gelijkspel van Zummere, 2-2. Gelukkig 'n lichtpuntje: winst van NWC bij de Valk, 0-3. Verlies van van Gerwen in de eerste ronde al bij het darten. Nadat het in de eerste bochten al mis ging met een touch met Lewis Hamilton en hij daarna ook nog een lekke band kreeg, toch werd Verstappen nog zesde na een inhaalrace, maar we hadden er meer van verwacht na de pole op 1. Tennisster Bertens liet zich ook verrassen en verloor in de halve finale. Al met al... "Blek sonday en k de daag dur vur, dan bnde gauw kloar m de sport".


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Ik heb me weer groen en geel zitten ergeren aan het voetballen... PSV maakte er weer niks van tegen Utrecht en gingen weer pas voetballen toen ze na rust met 1-0 achter kwamen. Maar in plaats van doordrukken en scoren wisten alleen Viergever en Hendriks te scoren maar dan in negatieve zin... ze kregen allebei rood. Toen ze negen tegen elf moesten spelen scoorde 'n oud-psv-er ook nog de 2-0 en het werd ook nog 3-0, we zullen komende tijd uit 'n ander vaatje moeten tappen... nee geen bier. Ajax kwam met de schrik vrij... waren veel en veel sterken dan RKC. Toch werd het nog 1-1 en later nog 1-2 voor Ajax... toen in de slotminuten RKC 'n open kans kreeg en 2-2 op de schoen had... maar helaas, Ajax kwam met de schrik vrij en drie punten, PSV nul. Toch nog 'n pluspuntje voor mij wat het voetballen betreft, Helmond Sport won uit bij Dordrecht met 1-2... ik schrok er van. Dan nog het darten... van Gerwen ligt op koers. Het beste 8 van de wereld komen uit in twee poules waar van Gerwen de moeilijkste tegen krijgt. Maar hij hield de poot strak, eerste werd Wade aan de kant gezet met 10-8 en in de tweede wedstrijd tegen Smith won hij ook... hij begon al met de eerste vijf legs te winnen, uiteindelijk werd het 10-6. In deze poule moeten Wade en Smith nog aan de bak voor 'n plek bij de laatste vier. Anderson ligt er al uit, de wedstrijd tegen van Gerwen is slechts 'n formaliteit. Zondagavond zijn de halve finales en de finale. Ik kijk tussendoor baanwierennen en Jeffrey Hoogland heeft de Europese titel veroverd op de EK baanwielrennen in Apeldoorn op het onderdeel sprint. In de finale klopte hij landgenoot Harrie Lavreysen, die in nog maart beslag legde op de wereldtitel. Samen werden ze ook Europees kampioen op de teamsprint. Harrie Lavreysen, de 22-jarige wielrenner uit Luyksgestel ging al op anderhalve ronde voor het einde vol aan en nam een paar meter voorsprong op zijn vijf concurrenten. Lavreysen hield het tot aan de finish vol en pakte zo zijn tweede gouden medaille van deze week in Omnisport. Jan-Willem van Schip heeft net naast het goud gegrepen op de puntenkoers. De wereldkampioen moest genoegen nemen met het zilver achter de Fransman Bryan Coquard, maar het was 'n prachtige race. Nederland staat op de eerste plaats in de madaillespiegel, 5 keer goud, twee keer zilver en drie keer brons.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Jullie zullen misschien wel denken dat ik door het gebeuren rond ons Muzikantenboek niet veel tijd heb gehad om nog sport te kijken maar niks is minder waar. Ik heb genoeg sport gezien... het begon al met het damesvoetbal. Nadat we op 4 oktober met 2-4 wonnen van Slovenie waren we vorige week de Russen te slim af, 2-0. Het was niet best dat moet ik er wel bij zeggen. Maar we hebben de nodige punten weer binnen. Ook Jong Oranje bij de mannen maakte 'er 'n fijne feestdag van, ze wonnen met 4-2 van Jong Portugal en dat is volgens de kenners wel 'n verrassing. Ik vond eigenlijk van niet maar goed, "ut zal wel". Dan de grote van Oranje.... winst op Noord Ierland thuis en daar haalde we in 'n kwartier echt voetballen 'n 4-2 overwinning en 'n paar dagen later op zondag werd het 1-2 tegen Wit Rusland uit. Zo... nog 1 puntje en we gaan naar het Europees kampioenschap en daar hebben we nog twee wedstrijden voor... uit tegen Noord Ierland op 16 november om 20.45 uur en thuis tegen Estland op 19 november ook om 20.45 uur. Ik kijk ook nog steeds tennis... vooral het verlies van Bertens tegen 'n 15 jarig meisje vond ik wel erg vervelend. Het winnen van de Masters in Engeland was voor Michael van Gerwen weer top... af en toe slecht maar op de juiste momenten pieken brengt hem de winst en de dikke ton aan prijzengeld. Dan was er Bauke Mollema.... geweldig... Bauke Mollema soleert naar de overwinning in de Ronde van Lombardije. Hij is daarmee de eerste Nederlandse winnaar sinds Hennie Kuiper in 1981. Alejandro Valverde en Egan Bernal finishen als tweede en derde. Zowel in 1962 als 1963 ging Jo de Roo als eerste over de eindstreep. Het was in ieder geval geweldig... met veel Nederlandse overwinningen... heerlijk. Ik heb net Frankrijk gezien tegen Turkije... 1-1 en Oekraine tegen Portugal... lachen jonge... 2-1


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Sifan Hassan wint goud op de 10 kilometer, die had ze eigenlijk nog maar 'n paar keer gelopen en toen won ze ook nog op de 1500 meter. Als je dit hebt gezien dan denk je... "hoe is ut muggeluk"... Dan is er nog 'n vleugje roomel bij want haar coach is geschorst, ik geloof voor vier jaar, omdat hij sommige van zijn atletes doping zou hebben gegeven. Tja, ik hoop echt dat dit niet het geval was bij Hassan want dan heb ik weer voor "Jan-met-de-korte-achternaam" zitten kijken. Het darten was ook weer bezig en van Gerwen kwam met de hakken over de sloot... dat deed hij wel op formidabele wijze, maar zijn scores waren echt slecht. Nu moet hij in de volgende ronde tegen Jeffrey de Graaff, die ook had gewonnen. Maandag komt van der Voort in actie in de tweede partij, in de derde komt Wattimena en in de vijfde Noppert. Someren en NWC speelden beiden thuis en beiden speelden gelijk... NWC 1-1 tegen Braakhuizen en Someren 2-2 tegen Sparta '25. Voor PSV verliep het voor de punten goed... maar er viel weinig te genieten van het voetbal zelf. Een korte opleveing na 60 minuten zorgde voor 3-0 en het werd uiteindelijk 4-1, jammer dat Hendriks er niet in stond. Ajax maakte er ook weinig van maar wonnen toch ook nog, 0-2 tegen en bij den Haag. En Rotterdan Peer? Dat was weer lachen... "bie broije dur echt niks van". Ze gingen onderuit tegen Fortuna Sittard uit... 4-2 voor de Limburgers. En dan ons Helmond Sport... die krabbelde overeind naar de 15de plaats na winst thuis tegen MVV. "Des naw wir us goei neijs".. 3-1.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

De sportdagen gaan de laatste tijd goed voorbij... het voetballen gaf weer goeie uitslagen... Ajax won in de Championsleaque wat ik niet echt verwacht had van Valencia uit met 0-3, Feijenoord won van Porto wat ook 'n hele prestatie is, AZ speelde 0-0 tegen Manchester United en ons eigen PSV won uit bij Rosenborg met 1-4. Al met al goede prestaties van de Nederlanders waar toch altijd de beste voetballers meteen worden weggekocht en ze het moeten doen met nieuwe aanwinsten waarvan je niet meteen weet of het wat gaat worden. Er was nog meer sport... Kiki Bertens haalde alvast de halve finale in het tournooi in China in Beijng. Daar moet ze nu aatreden tegen de nummer n van de lijst bij de dames. Barty. Maar vrijdagavond was er weer voetballen, 'n interland voor de EK kwalificatie maar dan voor de vrouwen. Sloveni - Nederland in het Fazanerija Stadium in Murska Sobota. De eindstand 2-4. Het scoreverloop: 1-0 Zver, 1-1 Vivianne Miedema, 1-2 Lineth Beerensteyn, 2-2 Korosec, 2-3 en 2-4 Sherida Spitse. Het was geen goeie partij maar wel drie punten. Dinsdag moeten ze het beter doen tegen de sterke Russen die wordt gespeeld in het Philipsstadion in Eindhoven.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


"ut waar wir un hektiese wk" wat de sport betreft tenminste. Eerst ga ik naar dat wk wielrennen waar ze 'n Nederlander diskwalificeren voor stayeren. Kom op zeg, die auto's rijden daar terwijl het wielrennen is en als je dan achter zo'n auto rijdt wordt je niet uit de wedstrijd gehaald door die "pezenlikkers" maar ze laten je eerst winnen en dan gooien ze je er uit. Dat zijn dus die juryleden waar geen Nederlander bij zit. Allemaal mensen die er baat bij hebben dat Nils Eekhof niet zou winnen. Waardeloos. Dan het geval met van der Poel. Dan denk je... die maakt 'n goeie kans... maar hij ging op het laatst met 'n snelheid fietsen zoals ik mijn rondje Ommel altijd fiets... kilometertje of 12 per uur. Iedereen weet dat je moet eten als je fietst als die mannen. Maar hij was het vergeten... Komop zeg, doe 'ns normaal. Nee dan Annemiek van Vleuten... die laat de hele meute 'n poepie ruiken, rijdt meer als 100 km alleen en komt ook alleen aan... sjapoo, petje af en dan wordt Anna van der Breggen ook nog tweede... hoe mooi kan het zijn. Formule 1 was er ook weer... en Max? Max Verstappen werd vierde na als negende te zijn gestart. Lewis Hamilton heeft voor de vierde keer in zijn carrire de Grand Prix van Rusland gewonnen. De regerend wereldkampioen profiteerde van het feit dat hij zijn enige pitstop tijdens een Virtual Safety Car-periode kon maken. Valtteri Bottas maakte er een dubbelzege van voor Mercedes en Charles Leclerc werd derde. Ik heb ook nog het handballen voor vrouwen gekeken, dat is echt geweldig om te zien... Ze wonnen eerst deze week met 32 - 24 van Oostenrijk en daarna op zondag met 43 - 18 werden de Griekse meiden opgerold. Dan nog even naar het darten.. Nadat er al enkele Nederlanders waren uitgevlogen in de Gibraltar open moesten op zondag Wattimena en van Gerwen nog aantreden voor hun volgende partij want die waren wel door. Helaas vlogen ze er allebei uit. Michael met 6-3 tegen Aspinall en Wattimena met 6-4 van Chisnall. Het voetballen bracht wel veel goeds... PSV won allebei de wedstrijden maar ook Ajax deed dat. Waar ik van baal is dat tijdrekken van de keeper van Groningen. Iedereen vond het waardeloos dat hij de rode kaart kreeg, twee keer geel, maar later kon je zien dat hij opzettelijk zijn schoen uit deed en die op z'n gemak vast ging maken... domme eikel, rood is terecht want je wordt echt ziek van dat gedoe met die voetballers. Feijenoord deed het in de tweede wedstrijd goed maar Twente was niet alles... maar tegen AZ was het weer lachen geblazen.. thuis verliezen met 0-3... hahahahaha. Dan de kanaalderby want die hebben we ook weer, NWC tegen Someren en daar wonnen de Astenaren... nipt maar drie punten zijn drie punten en we hebben die "Zummerse" toch weer te pakken gehad.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


We hebben het toch maar weer gefikst met ons PSV. Het was niet echt gemakkelijk tegen deze geslepen Portugezen maar we hebben de eerste drie punten binnen. Ook Ajax deed goede zaken, alleen Feijenoord bleef achter door 1-0 verlies bij de Rangers maar AZ speelde mooi 2-2 uit bij Partizan. Op 3 oktober speelt Feijenoord thuis tegen Porto en AZ neemt het op tegen Manchester United in Alkmaar. PSV moet uit naar RBK, Rosenborg dus uit Noorwegen. Vor de competitie staat PSV - Ajax op het programma... zal niet gemakkelijk worden want Ajax is in vorm, maar goed, wij ook dus, "Lt ze mer komme, we lusse ze gruun"... Zondag is er ook weer de formule 1 met Max Verstappen... ik las er vrijdag dit over: Nieuws in
Paddockpraat: Valse start voor Leclerc en Bottas, Verstappen meteen snel. Het gaat weer leuk worden. Bij het voetballen gaat NWC en Someren beginnen aan de competitie, beiden in dezelfde klasse... Zondag 2de Klasse F. NWC gaat naar Beerse Boys in Middelbeers en Someren speelt thuis tegen Braakhuizen uit Geldrop. Het zal me benieuwen wat het gaat worden... de twee kemphanen, Someren en NWC spelen volgende week tegen elkaar op 't Root in Asten. Olympia Boys uit Ommel moet deze week naar Heibloem tegen SVVH en ONDO uit Heusden speelt uit tegen Neerkandia uit de Neerkant. Veel succes allemaal.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Uit respect voor die ene man... alleen dit. Fernando Riksen overleden na zijn strijd tegen ALS. Op Woensdag 18 september 2019 om 12.41 uur is Fernando Ricksen overleden. Ricksen leed sinds 2013 aan de neurologische ziekte ALS. De voormalig voetballer van onder meer Fortuna Sittard, AZ en Glasgow Rangers maakte zijn ziekte op 30 oktober 2013 bekend in het praatprogramma De Wereld Draait Door. Het nieuws sloeg in als een bom, zowel in de voetbalwereld als daarbuiten. Sinds die tijd werden er meerdere wedstrijden gespeeld die in het teken stonden van Ricksen, in Schotland en in Nederland.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


De grote drie sloten hun wedstrijd af met winst alleen had Feijenoord er wel veel moeite mee. Ze kwamen in de eerste helft alwel met 3-0 voor door o.a. twee strafschoppen, in de laatste 20 minuten kwam ADO op 3-2 door twee eigendoelpunten van Feijenoord en ze moesten all zeilen bijzetten om de winst binnen te halen. Maar goed ze hebben drie punten en staan nu op de 7de plaats. Ajax op 1 en PSV op 2. Nadat vorige week de mannen van Helmond Sport drie punten behaalde tegen het sterke Eindhoven, gingen ze nu alweer hard onderuit tegen en bij Cambuur... helemaal naar Leeuwarden gereisd om met 5-1 te verliezen.. Ik zat deze week nog in 'n blad te kijken van het darten, van de Peeland dartbond waar ik vroeger het boekje ook voor heb gemaakt en toen kwam ik nog tegen dat ik het in het seizoen 1984/1985 nog niet zo slecht had gedaan. Bij de persoonlijke stand op het eind van die competitie stond ik gedeeld 8ste in de lijst. Ik speelde toen in het team van 't ketelke 1 dat gevestigd was in het cafe van Henk Caris aan de Emmastraat en met dit team werden we 5de in de eredivisie waar 12 teams mee deden. Niet gek toch? NWC speelde voor de beker in poule 72 en moesten thuis tegen Venlosche Boys... De Astenaren wonnen met 3-2... Someren zakte Volkel op met 5-1, moi moi.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Ja dit was echt 'n leuk weekend voor mij want deze keer gebeurde er 'ns 'n keertje wat ik graag wilde zien. Eigenlijk mag je niet partijdig zijn maar ik ben dat wel... Na het succes van Nederland was er nog veel meer voetbal. Maar ik wil het eigenlijk over iets anders hebben... De US open bij het tennis. Ik kijk niet zo vaak naar de heren want die doen niet veel meer als hard opslaan. Bij de dames heb je iemand die ook zo'n "knoer-harde-opslag" heeft maar die lijkt ook net op 'n kerel vind ik. Serena Williams, ze is al 'n dertiger en denkt nog altijd de beste van de wereld te zijn maar ze kan werkelijk niks als hard op slaan en alles wat op haar afkomt, keihard terug meppen.Vaak heeft ze daar geluk mee maar ik vind het met tennis niks te maken. Deze keer stond ze weer in de finale maar nu kwam er iemand die wel kon tennissen en die ging er met de winst vandoor... Bianca Andreescu uit Canada, nog maar 19 jaar oud en daar kan die fors gebouwde Serena niet tegenaan. Ik vond het geweldig dat Bianca won. Dan was er het volleybal, waar Nederland werd uitgeschakeld door Turkije en het is niet dat ik die vrouwen de Europese titel misgun, maar tijdens de finale tegen Servie was er steeds onsportief gedrag door de reporter van de zaal die de supporters opzweepte. Dit was echt niet sportief en dan vind ik het heerlijk als die gaan verliezen... echt geweldig vond ik de winst van Servie op dat Turkse leger van speelsters, supporters en opjutters. Max Verstappen kwan niet verder dan de 8ste plek nadat hij achteraan had moeten starten. Maar dan het allermooiste van de week... de winst van Helmond Sport tegen Eindhoven... 1-0. Normaal kijk ik nooit naar Helmond Sport en hebben ze in een wedstrijd meer punten, 3 dus, dan in de vier wedstrijden die ze eerder speelden samen. In die vier wedstrijden hebben ze twee keer gelijk gespeeld en twee keer verloren. Nu hebben ze ineens 5 punten uit 5 wedstrijden. Dus kreeg ik 'n telefoontje van de voorzitter van Helmond Sport, of ik vanaf vandaag voortaan iedere week zou kunnen kijken... hahahahha, "ut kan wel us schille zittie"....


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Potverdorrie hebben die van Oranje me 'n geweldige avond bezorgd... ook al kregen die Duitsers nog 'n penalty die onterecht was en ze op 2-2 kwamen, de Nederlanders speelde heel wat beter en de Duitsers wilde alleen maar counteren, wat ook nog wel lukte. Maar Nederland gaf de moed niet op en bleven aanvallen wat nu 'n keertje wel lukte, in de tweede helft tenminste. Sjapoo voor Oranje, "Hier kenne was wa m"... Verder heb ik over de sport niet veel te melden... alleen dan hieronder mijn tv woordje...


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Het was 'n "hekties" weekje voor mij... de hitte, het vastlopen van de pc en nu eindelijk dat het weer redelijk goed gaat. Die hitte hoeft niet meer terug te komen en die trubbels met de pc die los ik wel op. Even nu naar de sport van deze week... wat was er belangrijk... natuurlijk de volgende rondes van onze grote clubs, Ajax in de Champions League, en PSV, Feijenoord en AZ in de Europa League. Als ik het dan over mijn favoriete club PSV heb dan denk je... zo die Cyprioten hebben we toch mooi afgedroogd met 7-0 totaal. Maar als ik kijk naar de competitie? Nou nou, Ajax haalde het makkelijk tegen 1-4 en AZ ging onderuit bij Vitesse. PSV speelde een helft goed, net als in de 2de wedstrijd tegen die Cyprioten toen ze even hadden aangezet en het kassa werd. Ik had 0-6 geraden en dat had gekunt als ze de eerste helft ook hadden gevoetbald. En Feijenoord Peer? Ja ook die wedstrijd heb ik gezien... was meer 'n langzame lachfilm maar door 'n penalty haalde ze voor het eerst in deze competitie de drie punten. Waar we staan allemaal? Ajax op 1 en PSV op 2.... Fejenoord? In geen velden of wegen te bekennen. Dan nog wat sporten... De dames volleybalsters haalden de kwartfinale door alle wedstrijden te winnen. Max Verstappen had geen kans toen hij na enkele meters in vaders kiezelng... nou ja, hij kon er zelf weinig aan doen maar toch... alles wat oarnje was, en dat waren er veel, baalden als 'n stekker. Het tennis was snel klaar... Bertens won haar eerste wedstrijden maar verloor op 'n waardeloze manier van de nummer 27 van de lijst Julia Goerges als 'n natte krant... echt bere-slecht. Wat wel weer goed was bij de sport was op het WK roeien. We haalden 5 medailles bij de dames, geen goud helaas en bij de heren: 4 plakken w.o. 2 maal goud. Bij het judo wonnen we 1x brons en 1x goud op het WK. Dus op zich nog niet zo'n slecht weekend


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


De afgelopen week waren de Nederlandse teams wel op dreef in Europa. PSV haalde heerlijk uit tegen de Cyprioten, Apollon Limasol. Die komen volgens mij uit 'n plek vlak bij Nicosia en daar zijn Annie en ik ooit geweest. Daar bracht 'n man ons naar toe met 'n busje want we vertelden hem dat we 'n zangeres hadden in nederland die ooit zong van de Mandolinen van Nicosia, je weet wel, de Zangeres Zonder Naam en die wilde we wel 'ns zien. PSV had thuis 'n makkie, 3-0. Ajax deed het niet slecht en speelde uit tegen Apoel, 0-0 en moeten het thuis even afmaken. Feijenoord won gemakkelijk met 4-0 thuis tegen Beer Sheva en zal ook wel doorgaan. AZ speelde thuis gelijk tegen Antwerp, 0-0 en moeten nog vol aan de bak uit tegen de Belgen. Inmiddels is de ronde van Spanje begonnen... wat het voor mij betekend? Niet veel. Het darten was ook weer even bezig... vorige keer won van Gerwen in de Dartsmasters. Deze week waren ze in New Zeeland... het waren wel verrassende uitslagen. Van Gerwen wom met de hakken over de sloot van de Australier Carl Anderson 6-5 en van Barneveld won van Harris met 6-5. De volgende ronde won van Barneveld van Gurney met 8-6 en van Gerwen van de Schot Gary Anderson met 8-5. In de halve finale rekende Barney af met Wade, 8-5 en Mighty Mike met 8-3 van Rob Cross. Het werd 'n Nederlandse finale waar van Gerwen weer oppermachtig was, 8-1. Ik zat nog wel te lezen over van Barneveld, over z'n nieuwe vriendin... hij is nu ineens verliefd op 'n ander als zijn Silvia waar hij 25 jaar mee getrouwd was. Nou ja... in die kringen is het normaal. Ik had het eerst niet verwacht van 'n man als hij maar goed... hij is verliefd op 'n ander... Julia Evans. Barney is 52 en hij is verliefd op 'n meisje dat 34 is... toch 18 jaar jonger... Wat ik er van vind? Och weet je... Barney is uitgekeken op z'n vrouw... kan iets hebben wat nog erg jong is en er zijn meisjes die niet verliefd worden op 'n man, maar op de centen van iemand... meer zeg ik er niet van. Dan nog even over Helmond Sport... twee keer 0-0 en een keer verlies, 5-1 dat zet de teller op 2 punten uit drie wedstrijden... mmm, niet bijster veel.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Ik weet niet of het mog ooit goed komt met mijn PSV... Nee afvallen probeer ik met mijn gewicht maar PSV val ik niet af, fan in goede en slechte tijden. Ik ben niet net als die Ajaxsupporters die 'n keer de Ajaxbus tegen hielden omdat de resultaten van de trainer niet goed waren en 'n tijd later die zelfde trainer de hemel in prijzen omdat hij het zo goed heeft gedaan in de championsleague, het landskampioenschap en de beker binnen haalde. Dan ineens slaan die "supporters" om, raar is dat, heel raar. Ik hoop dat PSV het wel beter gaat doen en dat komt denk ik ook wel. Vorig jaar speelde we ook al slecht maar wonnen we nog wel wedstrijden in de laatste minuten van de wedstrijden. Nu is het voetbal al 'n beetje beter als in het begin maar waar het werkelijk om draaid, het maken van doelpunten en dan graag de winnende doelpunten, die blijven maar weg. Dat zag je alweer afgelopen week, we zijn veel in de aanval maar maken geen goals en moeten nog van geluk spreken dat het geen verlengen werd. Hopelijk gaat het zondag uit tegen Heracles weer wat beter... och weet je, de aanhouder wint. Toch zag ik nog iets op internet voorbij komen... Lollig? Nee dat kan ik niet echt zeggen, hahahaha kijk hieronder maar.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Normaal is het in het weekend voetballen kijken maar deze week was het alweer lachfilm kijken... kijk jij lachfilms Peer? Nou eigenlijk niet maar als PSV tegenwoordig aan het voetballen is dan is het net of je 'n lachfiln zit te kijken want wat ze laten zien is echt lachwekkend... daat kunnen mijn favorieten, mister Bean en Urbanus niet aan tippen. Het was weer lachen geblazen... onze Frans kon heel aardig voetballen maar die had hier makkelijk met dit PSV mee gekunt. Sjonge jonge... ADO is maar af en toe aan de bal geweest en PSV kwam nog op achterstand ook nog. Door 'n "frotgaol" kwamen ze op 1-1 en gelukig maakte ze toch nog de 2-1. Toen kregen ze nog 'n kleine twintig kansen maar in blesuretijd maakte ze eindelijk dan toch nog 3-1. Wat hebben we er aan gehad? nou drie punten. Ik had eerder vandaag Feijenoord gekeken en ook daar was het lachen... Die prutsen gewoon verder waar ze vorige competitie zijn gestopt. Die hebben nu in twee wedstrijden al 2 punten, geweldig... AZ en Utrecht staan bovenaan met 6 punten, dan 'n hele rits met Ajax en PSV met 4 punten en dan in het rechterrijtje op plaats 12... staat: "hand in hand, kameraden...". Maar nu ook nog even naar dat andere cluppie: Helmond Sport. Die staan op plaats 8 en hebben hun eerste wedstrijd gelijk gespeeld 1-1 tegen de toch sterke palingvreters uit Volendam... in ieder geval 'n goed begin.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Had jullie het deze week ook weer gezien? Ons PSV? Dan ben je vlug uitgepraat. Ik denk dat van Bommel, waar ik altijd wel 'n hoge pet van op had, nu toch wel moet gaan vrezen voor zijn baantje als hoofd bij PSV. Het is echt heel "freutul-dun-deutul-voebal". Het lijkt gewoon nergens op het enige lichtpuntje? We wonnen bij die Finnen waar de helft overdag gewoon 'n baantje heeft in de fabriek. Nee niet waar ze lampjes maken. Als dit het PSV van dit seizoen is dan zal ik er weinig van zien. Dan Ajax... ze zeiden dat ze nog niet zo heel slecht speelden maar ik moet het antwoord schuldig blijven... Ik zette de wedstrijd aan in mijn stadion en viel na 'n tien minuten in slaap en werd wakker toen de eindstand 2-2 op het scherm stond du heel veel soepes zal het ook wel niet zijn geweest want anders val ik niet in slaap. En Feijenoord Peer? Nou die pruste ook wat af maar maakte in het laatste deel van de wedstrijd toch alle nog goed want ineens maakte ze wel goals en toen zeiden de beterweters in de studio dat ze 'n goeie wedstrijd hadden gespeeld... hoe dom kunnen beterweters soms commentaar geven. Nou ja... ik denk dat we in ieder geval allemaal door zijn. Ook AZ gaat wel verder en Utrechts is klaar... maar die speelden nog slechter als PSV. We wachten wel weer af. De volleybal heren moester tegen Korea en kwamen met 0-2 achter maar wonnen toch nog nadat ze de ruggen hadden gerecht, 3-2. Kiki Bertens, onze beste tennister liet zich in de luren leggen door 'n nieuwkomer... die kan ook weer met beide voetjes op de grond gaan staan nadat ze eerder vleugels had gekregen. Maarja, je kunt niet altijd winnen.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Het voetbalseizoen is weer begonnen... sjonge jonge wat heb ik me weer zitten ergeren. Dat Ajax gelijk speelde is nog tot daaraan toen want die werden op hun nummer gezet door Vitesse nadat ze al maanden, net als hun supporters, langs hun schoenen lopen. Maar dat PSV de hele tijd in de aanval is, Twente niks deed als verdedigen de de ballen weg schoppen, en PSV veel te weinig kansen creeerden. Tjong jonge wat lopen ze toch weer te stuntelen. Niet om aan te zien. Heb je wel de hele wedstrijd gekeken Peer? Ja dat wel want 'n supporter blijft ook als het slecht gaat maar dit duurt al meer als 8 maanden zo. Verschrikkelijk. Ik kan niet begrijpen dat van Bommel er Rosario niet uit gaat halen en Hendriks op zijn plaats zet. Maar ja... van Bommel is niet de slimste trainer. Was zijn schooonvader maar trainer bij PSV dan zou het heel anders gaan. En dan Feijenoord............. het blijft lachen met die club, nu speelde ze nog gelijk maar het zal wel lachen blijven in de toekomst. Ik heb zaterdag samen met mijn maatje Jan de laatste training zitten kijken van de Formule 1 en die training was veel spannender dan menige race die we voorgeschoteld krijgen. En Max presteerde het toch maar even. Voor de eerste keer op pole position, "nee dan knde niks"... hahahahhaa, en de race moest hij helaas aan Hamilton laten maar die gaat nog wel wat meemaken met de Limburger... heel zeker... super Max. Wat ik echt kl..... vind was het verlies van de volleybal dames van Nederland. Ze zijn eigenlijk zo goed maar lieten zich toch in die belangrijke wedstrijd de kaas van het brood eten. Nu moeten ze weer 'n heel stel wedstrijden gaan spelen om zich te kwalificeren voor de spelen. Jammer toch? Hoe het kwam? Tja we sloegen gewoon te veel ballen fout... de Italiaanse vrouwen waren veel gedrevener... maar goed, er komen nog kansen.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Ik was dinsdag al hartstikke moe van de vele dingen die ik moest doen naast de dingetjes voor de website klaarmaken en nog 'n paar orkestpagina's voor ons boek gemaakt. Naar Heusden fietsen naar de consulente van Cambridge om te kijken of ik afgelopen week mijn best had gedaan met afvallen (ja dus, 1,7 kg kwijt), toen weer naar huis fietsen, totaal zo'n 8 km. Toen 's middags naar de voetpedicure want ik krijg dat zelf niet meer bijgewerkt en toen dat klaar was had ik nog 'n afspraak lopen. Om 4 uur begonnen met koken.. daarna lekker even gerust en me geinstalleerd voor de wedstrijd van PSV. Potverdorrie, ik was moe en dan krijg je ook nog zo'n waardeloze flutwedstrijd voorgeschoteld. Echt 'n wedstrijd weer van tien-keer-niks. Echt weer zo'n frutje-frot-gedoew. Als dit het moet worden voor de nieuwe competitie dan denk ik dat het nog moeilijk zal worden om de tweederangsclubjes achter ons te houden. Het wordt tijd dat van Bommel wat anders gaat bedenken want hiermee blijf ik mijn abonnement op Foxsport zeker niet houden. Echt pruts, Echt flut, Echt snuggie.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

De sportdag was voor mij zo heerlijk bezig... 's middags die prachtige wedstrijd van de Formule 1, toch heel wat anders als door die straatjes van Monaco tuffen waar geen enkel spannend moment in zit. En dan ook nog de winst van de zoon van "Zjoske", Max Verstappen. Grandioos gewoon, daar geniet je toch van nie dan? Dan in de Tour de derde plaats van Steven Kruijswijk achter de twee ploeggenoten van team INEOS, Bernal en Thomas. Jammer dat onze beste tweede Nederlander pas te vinden is op plaats 26, Wout Poels en Bouke Mollema op plaats 28 beiden op ruim 'n uur achterstand. En omdat de dag zo goed bezig was had ik ook het tennis opgenomen, Kiki Bertens in de finale in Palermo tegen Jil Teichmann. Ze verloor door zoveel eigen onnodige fouten. Het werd 7-6 en 6-2 en ik had me er zo op verheugd maar Bertens speelde zo ontzettend slecht. Tijden niet meer zo slecht gezien. Jammer want het had mijn dag helemaal goed kunnen maken. Maarja, niet alles lukt. Ik had nog wel de finale van het darten gezien, Cross won van Smith.. maakte me trouwens niet zoveel uit wie er won, Cross won wel.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Ik zou elke dag iets schrijven over de Tour nadat het wk voetbal voor vrouwen voorbij was maar nu Dumoulin niet mee deed vond ik de Tour al niet meer zoals ik die verwacht had. Daarbij kwam nog dat ik op vakantie was en later die verzwengende hitte die het onmogelijk maakte om op de computer te werken. Nu ik dit sit te typen regent het heerlijk buiten... de regen valt recht naare beneden en heerlijker kun je je het niet voorstellen na die dagen van tegen de 40 graden. Nu kom ik toch maar even terug op de Tour. Het werd geneutraliseerd... en daar verliest Steven Kruijswijk de Tour denk ik. In de avondeteppe op tv van vrijdagavond zat Danny Nelissen lekker uit z'n nek te lu... Hij vond dat Alaphilippe daardoor de Tour verloor... Dan heb je toch helemaal geen verstand van wielrennen... Alaphilippe had het geluk dat de laatste berg niet beklommen werd zo dat hij niet op 5 of 6 minuten werd gereden en misschien wel naar plaats vijf was geduikeld of nog verder. En omdat dit al niet genoeg was... de Fransen regelen even dat de etappe van zaterdag maar een bultje heeft... ze fietsen maar 52 km. Dan kan die Fransman nog wel bijhouden. Dus nadat vaak de Tour is verziekt door doping gebruik, wordt deze verprutst door de leiding van de Tour. Jammer maar het is niet anders. En als de renners zeggen dat het te gevaarlijk was om zo te fietsen? Dan noem ik dat watjes die veel geld willen verdienen maar als er iets speciaals komt zijn ze niet thuis. Nu heeft Kruijswijk dan toch nog enigzins toegeslagen want die Fransman kon in de enige klim toch ook niet bijhouden wat hem de tweede plek ook nog heeft gekost. Ik had verwacht dat Steven nog aan zou vallen maar de "prut was op"... hij is tevreden met 'n podium plaats. Dan nog even de wedstrijd van Ajax tegen PSV. Wat ik niet begrijp is dat ze niet gewoon loten als de twee ploegen bekend zijn, waar de wedstrijd op neutraal terrein kan worden gespeeld. Maar nee... nu speelde Ajax 'n thuiswedstrijd en iedereen weet dat je dan bevoordeeld bent. We gingen met 2-0 de mist in maar dat tweede doelpunt was er duidelijk een van de scheidsrechter zelf want nu hadden we te maken met twee blinden: "Daley"omdat hij zo heet en de "Scheids" omdat hij stekeblind is.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


En weer hadden we van de Jumbo's bijna 'n ritzege te pakken maar Groenewegen kon het net niet afmaken. Jammer want "ut schouw zwa niks". We staan er met onze jubo's nog goed voor. Na de helft van de tour te hebben gehad. Steven Kruijswijk staat nog altijd vierde op 1,27 en 21ste staat Bouke Mollema op 4,25. Maar de pittige ritjes moeten nog komen, ik ben benieuwd wat het gaat worden, jammer dat Dumoulin er niet bij is. Dan is ook het voetbalseizoen weer begonnen met wat vriendschappelijke wedstrijden. PSV had de open dag de wedstrijd tegen Wolfsburg maar ze maakte er nog niet veel van. De tweede helft vond ik ze wel redelijk voetballen maar het zal heel wat beter moeten volgende week tegen Basel. Ze verloren trouwens met 0 - 2 van die Duitsers. Feijenoord speelde thuis tegen Panathinaikos en was ook niet echt goed bezig, uitslag 0 - 3 in het voordeel van de Grieken. Ajax speelt er maandag tegen om 19.00 uur. De Amsterdammers spelen donderdag 18 juli thuis tegen Watford om 18.00 uur.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Zoals gezegd gaa ik weer aan de slag en dat doe ik natuurlijk met het wielrennen. Ik heb even niks of niet veel aan Himmels gedaan want ik heb weer 'n Himmelse vakantie gehad. Niet te veel zon, zowat geen regen en dus ook niet te heet, 'n aangenaam temperatuurtje maar toch heb ik me 'n paar dagen niet lekker gevoeld, hoe het komt weet ik ook niet. Nu ben ik weer thuis op m'n vertrouwde honk en zal het zo weer beter gaan. Toch wil ik even beginnen wat de sport betreft over het tennis want dat is ook een vcan mijn favoriete sporten, ik mag het graag zien. Ik heb gekeken naar de dames finale bij het rolstoeltennis wat ik eerden nog nooit had gekeken en dat was fantastisch... echt waar, moet je echt 'ns kijken. De Wimbledon finale bij de vrouwen werd gewonnen door 'n Nederlandse... Aniek van Koot en de finale bij de vrouwendubbel was voor van Koot samen met Diede de Groot. De vrouwenfinale ging dit jaar op wimbledon tussen Serena Williams en Simona Halep. Gelukkig won hier het temmis van het geweld. Ik noem haar altijd "de Muis Halep" en ze verschalkte keer op keer de dame die in mijn ogen niet veel meer kan dan hard rammen tegen die bal, Serena Williams... de muis won van de olifant, David tegen Goliat. Bij de mannenfinale was het 'n strijd tussen twee van mijn favorieten... al had ik graag gehad dat Federer zou hebben gewonnen, hij trok toch aan het verkeerde eind tegen Djokovic. Het was 'n wedstrijd om van te smullen, ruim vijf uur genoten en moest de wedstrijd van Verstappen het zonder mij stellen bij de formule 1. We gaan naar het wielrennen... Trots op die Nederlandse ploeg van de Jumbo... Maandag haalde ze de vierde overwinning binnen, we l door 'n Belg, maar toch... geweldig gedaan... En we hebben de klassementsman Kruijswijk, ook van de Jumbo's, ook nog op plek vier staan op 1.27, we zijn goed bezig en dan volgend jaar Dumoulin er nog bij... de oude tijden herleven weer. Oh ja... PSV is ook weer bezig, we zijn weer klaar voor het nieuwe seizoen.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Zo we hebben het damesvoetbal er weer op zitten, was 'n leuke tijd en we zijn tweede geworden. Natuurlijk is het voetbal niet echt het je van het maar ik vond het geweldig om naar te kijken. Dit in tegenstelling tot ene Johan Derksen, je weet wel die ouwe beterweter die denkt overal verstand van te hebben en zelf niet weet wat voor 'n zeurzak het is. Johan vond het 'n aanfluiting om naar te kijken... vraag ik me af, waarom die eikel nog kijkt, waarom men die vent uberhaupt nog op tv laa tzien. Hij zegt dit: Ik vind die wedstrijden niet om aan te gluren, ik zit me kapot te vervelen. Het lijkt niet eens op voetbal. Kijk dat is nu echt zo'n eikel die commentaar geeft en zelf niks kan. Het geeft niet Johan, we nemen jouw al jaren met 'n korreltje zout. 5,5 miljoen Nederlanders hebben de finale gekeken... als jij op tv komt weet iedereen al dat de kijkcijfers dalen... ik kijk al jaren niet meer naar programma's waarin jij zit. Als ik ook iets van je hoor is dat niet omdat ik het zelf heb gezien, alleen van andere gehoord of ergens gelezen. Echt zielig dat jij geloofd in je eigen onzin die je weet uit te kramen. Ik zal als Himmelnaar 'ns met onze lieven heer over hebben of hij ons niet kan verlossen van je aanwezigheid in Holland. Ik laat alles wat oranje was nu nog oranje want na het wk voetbal is er de tour. Helaas zonder mijn favoriet Dumoulin maar we hebben o.a. Kruijswijk nog. Na de eerste vijf etappes hebben we in ieder geval de Nederlandse overwinning binnen met geel voor Theunissen. Dan de ploegentijdrit voor de Nederlandse Jumbo's incl. geel voor Teunissen en nu na vijf etappes staat Steven Kruijswijk op plek 3 op 25 seconde van de leider Alaphilippe. Het ploegenklassement is nog voor de Visma-Jumbo's. Nog even iets over Wimbledon... Nederland doet niet meer mee na verlies van onze cracks. Misschien iets voor Johan Derksen bij het ouwe lu....... tennis. hahahaha.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Tja..... ik was helemaal voorbereid op de grote finale tussen USA en Nederland, ik was er van overtuigd dat we zouden gaan winnen.. maar ja... dan krijg je zo'n Spaanse scheidsrechter en loopt alles fout. Die geeft 'n strafschop wat helemaal niet is... oke, van der Gragt doet haar been te hoog, en ze raakt de bal niet maar die tegenstanster kon nooit meer iets met die bal doen want die ging richting cornervlag. Moet je dan 'n strafschop geven? Natuurlijk niet want ze heeft helemaal geen scoringskans. Maar ja... zo gaat dat als je arbiters hebt die zelf het spelletje niet eens snappen. Maar even nog terug naar de realiteit. Natuurlijk waren de dames van Amerika beter maar dat neemt niet weg dat je dan ook zo maar wereldkampioen kunt worden. Nu las ik al dat vele met mij, tot zelfs bij de Duitse pers, die strafschop onterecht was. Maar er stond ook ergens dat die tweede goal dan toch wel was gevallen. Kom op zeg... Nederland ging risico's nemen en dan komen er gaatjes. Als het 0-0 was gebleven dan hadden ze die ruimte nooit weggegeven. Maar ja... het is zo. We zijn tweede. Dan is er nog 'n prijsuitreiking waar dat rose-geverfde-geitje de prijs krijgt als beste speelster van het tournooi.. nondeknetter... die dit bedenkt heeft ook echt geen verstand van voetballen want die andere Amerikaanse, O'Hara speelde 'n klasse beter als die Megan Rapinoe, 's werelds grootste aanstelster. Ze zou 'n groots voetbalster kunnen worden als ze gewoon zou kunnen doen. Echt Amerikaans, afgekeken van Dagobert Trump. Maar nu nog even naar de tour... zaterdag de eerste overwinning en vandaag de tweede... zo zo, daar kunnen die andere nog 'n puntje aan zuigen. Vanaf vandaag laat ik het voetballen even achter me... zeven gespeeld en zes gewonnen is zo slecht nog niet. Bedankt meiden voor deze leuke weken, tot op de Olympische Spelen.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Ik had helemaal geen zin zaterdag om iets op mijn website te zetten.... ik denk steeds aan de wedstrijd van de Nederlandse vrouwen tegen Amerika... "de Rutjes tigge de Trumpkus" en ik weet nu eigenlijk al zeker dat we dit gaan winnen. Nee ik heb geen kaarsje aangestoken in Ommel bij Maria... ik weet gewoon dat ze gaan winnen. Dan wordt het weer 'n nieuwe Nederlandse dag. Nu ik dit zit te typen heb ik de herhaling opstaan van de eerste etappe in de ronde van Frankrijk en ik heb het al gezien maar het was toch echt ongelooflijk, die Mike Teunissen, de meesterknecht van Groenewegen om de sprints aan te trekken, won zelf nadat Groenewegen betrokken was bij 'n valpartij en hij de leider is van het algeneen klassement. Na dertig jaar geloof ik is er eindelijk weer geel om Nederlandse schouders. Het had 'n echte Nederlandse week kunnen worden als Robin Haase 'n stuk beter had getennist en Kiki Bertens het ook 'n stuk beter had gedaan, maar beiden liggen er al uit op Wimbledon. De laatste weken maakt ze er niet veel van en het rotte van alles, ze verloor van de Tsjechische Barbora Strycova: 7-5 en 6-1, en die tante mag ik echt niet. Die gooit met rackets want ze kan niet tegen d'n verlies en als haar coach op de baan komt dat zit ze daar altijd tegen te mekkeren. Nee ik mag die niet. Trouwens Michael van Gerwen had ook al de Nederlandse week zo'n beetje verprutst door ontzettend slecht te presteren. Echt waardeloos. Nu denken wij al gauw dat hij alles altijd wint maar ook hij is maar 'n mens en geen machine. Maar waar hij in het verleden 'n echte killer was, laat hij het nu afweten. Maar goed.... vandaag zondag gaan we wereldkampioen worden... We zullen die huppeldepupkus uit het grote Amerika wel 'ns 'n poepje laten ruiken.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


We are the champions, we are the champions.................. Het was spannend.... helemaal niet goed, maar zeg me niet dat de Zweden het meer verdienden dan onze Oranje vrouwen. De wedstrijd was eigenlijk alleen maar soannend maar het was weer 'n wedstrijd, eerlijk gezegd... frutje frot. Soms doen we het heel aardig maar als het er op aan komt verzaken we gewoon. Maar ik moet ook eerlijk zijn... welk land speelde dan wel goed... niemand toch? Die Amerikanen hebben dan nog wel 'ns 'n redelijk wedstrijd gespeeld.. Nederland had alleen soms 'n goeie tweede helft. Maar we zijn zeker niet kansloos, nog sterker, als je het mij vraagt dan denk ik............ 2-1 voor Nederland. Ik weet dat we het goed kunnen doen maar we zijn te slap met de passjes. Een ding is zeker, we hebben gevochten als leeuwinnen, we hebben karakter getoond en we zijn bij de twee beste teams van de wereld. We zijn nu al beter als de mannen want die hebben twee keer de finale verloren en nu hebben de dames dat nog niet, we hebben alle kans om de mannen te overtreffen. De mannen zijn ooit Europeeskampioen geweest maar dat zijn de dames ook. Ik zal zondag weer kijken met de oranje pet op... Maar wat ik ook nog hoorde... De Fifa wil elke wedstrijd die dames spelen na 22,5 minuut 'n pauze inlassen zowel in de eerste als in de tweede helft... waarvoor, extra rust? Nee hoor, om ze de kans te geven om zich opnieuw op te maken, lippjes opnieuw stiften... kleurtje op de wangen bij werken en de oogschaduw van 'n nieuw laagje te voorzien... geweldig toch?


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Ik ben al best 'n beetje zenuwachtig... waarom Peer? Nou omdat we die halve finale gaan spelen tegen de Zweden... de zweedse breudjus. Niet dat we daar niet van winnen, heel zeker wel maar ik ben meer benieuwd naar vanavond, op dinsdagavond spelen de Engelsen tegen de Amerikanen. Als ik het voor het zeggen had dan winnen de Engelsen met 2 of 3-1 en wij hakken de "breudjes" in de pan met 3-0. Dan hebben we de finale voor de boeg tegen de Engelsen en dat ligt Nederland beter als tegen die Amerikanen. Maar laat ik eerst nog even de andere sporten belichten want er was meer als voetbal. Had je gezien hoe Max verstappen even aan de hele wereld liet zien hoe formule 1 in z'n werk gaat? Potverdorrie wat is die jongen goed.. Hij rijdt onderhand nog beter als ik (grapje)... Nee hij doet gewoon waarvoor hij is gekomen, winnen en geen gezeur. Die van ferrari die zeuren altijd, dat is al jaren zo en zal nooit veranderen. Dan was er al weken hockey aan de gang en ook dat volg ik meestal wel. Daar waren de pro-league voor mannen en vrouwen bezig en Nederland deed goed mee. In de halve finale wonnen de dames van Duitsland met 2-1 en de heren verloren van Belgie. De heren speelden voor de 3de en de 4de plaats tegen Groot Brittannie en wonnen eventjes met 5-3. Ze werden dus derde. De vrouwen deden het veel beter nog... In de finale waren de vrouwen van Australie de tegenstander en werd het gelijk, 1-1 maar we wonnen de penalty's met 3-2. Grandioos bezig weer die hockeyers en sters. Maar ik krijg nog steeds de kriebels als ik aan het voetballen denk... maar ja... we moeten wachten of we het goed gaan doen en de finale halen of slecht doen en om de troostfinale moeten spelen. We wachten maar af. Ik denk dat Zweden geen punt is voor ons.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Grandioos ja de winst op Italie, eindelijk speelde we 'ns 'n helft redelijk goed. Nog lang niet zoals zou moeten maar 'n redelijk goede tweede helft. Met de kop zijn onze dames beresterk. We zitten in ieder geval in de halve finale en we mogen alvast naar de Olympische Spelen maar we moeten het nu ook afmaken. We hadden natuurlijk 'n heel wat betere uitslag als de Duitsers naast ons... want die werden door de Zweden naar huis gestuurd. Huilen huilen voor die tantes. In de halve finale gaan de Amerikanen en de Engelsen uitmaken wie van hen aanspraak zou kunnen maken op de titel maar eentje kan het alvast vergeten. Ik gok op de Engelsen maar je weet maar nooit. Nederland tegen Zweden is 'n koud kunstje voor ons net als tegen Italie gaan ze ook hier winnen en kunnen we 'n finale tegemoed zien, ik denk tegen Engeland. Leer al maar vast het liedje: Nederland oh Nederland, jij bent 'n kampioen... etc.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Ik heb bewust 'n dagje gewacht met iets te vertellen over ons Oranje, even alles laten bezinken. Natuurlijk willen we allemaal dat we wereldkampioen worden maar laat ons eerlijk zijn... met dit voetbal is dat niet mogelijk.. of je moet elke keer zoveel geluk hebben als in de wedstrijd tegen Japan. Die Japanse schonen schopten de ballen tegen het houtwerk i.p.v. in het doel bij Nederland en je zou toch zeggen dat het toch 'n kunst is om die ballen tegen de lat en tegen de paal te schieten in plaats van in de goal. Nee kansen hebben we maar weinig gecreeerd en die goal van Martens mocht er wel zijn maar die van de Japanse dames was er eentje van grote schoonheid, daar kunnen onze oranjes nog 'n puntje aan zuigen. Dat we die penalty kregen was ons geluk want ik denk als het verlengen was geweest dat ze nu zo ongeveer op Amsterdam centraal zouden zijn aangekomen... moe en helemaal niet voldaan. Maar goed... wat nu? We hebben het geluk aan de goeie kant van het schema te zitten, maar mogen wij ook 'ns geluk hebben? Aan de andere kant zitten toch de betere ploegen: Frankrijk, Engeland en USA zijn toch de kanshebbers. Wij mogen tegen het nietige Italie en waar kun je kort over zijn, die speelden nog 'n klasse slechter als oranje. En dan kunnen we in de halve finale Duitsland of Zweden tegen komen maar die hebben net als Oranje, ook nog helemaal niks laten zien. Hoe ziet het schema er nu uit Peer? Nou donderdag de 27ste spelen Noorwegen en Engeland tegen elkaar om 21.00 uur en vrijdag de kraker tussen de kanshebbers, Frankrijk tegen Amerika. Dan onze kant van de poule... zaterdag om 15.00 uur is het Nederland - Italie en om 21.00 uur komen Duitsland en Zweden in actie. Ik moet wel zeggen dat ik steeds heb gezegd dat nederland nog niets heeft laten zien... troost je zelf want..... "Die aandur hebben k slcht gespeeld en k niks loate ziej, dus kans geng".


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Zit ik iedere dag twee voetbalwedstrijden te kijken en soms dan denk ik... "tis alwir ut zelfde as bij ut maansvolk". Laten we eerlijk zijn... twee jaar geleden werden de Nederlandse vrouwen Europees kampioen en wat zeiden we toen: veel leuker als bij de mannen, ze gaan niet de hele tijd liggen en als er 'n overtreding komt staan ze meteen weer op. Tja, dat was toen, maar inmiddels willen de dames ook al niet meer onder doen voor de mannen en willen ze dat ze net zo behandeld moeten worden als de heren collega's. Nou dat is er niet beter op geworden want de meeste hebben ook al van die "Arjan-Robben-trekjes".. Gaan liggen ook al is er niks aan de hand. Als je nu het damesvoetbal kijkt is de frisheid er allang weer vanaf. Ze gaan zich mannelijk gedragen. Op het middenveld spelen ze soms leuk voetbal maar zo gauw komen ze bij de 16-meter dan is het weer frutje-frot. Nee geef mij maar het voetbal van 'n paar jaar geleden. En nu zeggen ze dat Amerika de favoriet is, komt zeker door die 13-0 tegen Thailand, daarna lieten ze ook niks meer zien, kwamen nu zelfs tegen Spanje goed weg door 'n penalty die onterecht was. Mooi waardeloos die "trump-tantes". Vandaag moet Nederland aan de bak tegen Japan en normaliter 'n makkie maar je weet maar nooit. Wat ik nog wel wil vermelden is het geweldige zwemmen van Maarten van der Meijden. Echt 'n geweldige prestatie... echt groots. Ik hoop dat hij er veel geld bijeen haald... de prestatie is groot.. Nog even naar het voetbal... Europa doet het goed... Duitsland won van Nigeria en gaan door en hetzelfde geldt voor Noorwegen, winst op Australie, ook Engeland gaat door tenkoste van Kameroen en Frankrijk liet Brazilie achter zich. Spanje viel uit de boot en verloor dus van Amerika en Zweden tikte Canada naar huis. Vijf Europese landen nu al door aangevuld met USA.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Ik dacht dat het bij het vrouwenvoetbal niet zou gebeuren maar zelfs daar zitten elke dag de "beterweters". Ik dacht dat die experts alleen bij ziggo en bij foxsport zouden zitten maar ze zitten ook gewoon op NPO 1 en 3. Verschrikkelijke zever verkopen ze daar, allemaal zakkenvullers die alles beter weten en ons iets aan proberen te praten. Allemaal lulkoek en zeverpraat. Dan denk ik, laat die meiden toch gewoon voetballen.. laat ze gewoon doen wat ze graag doen en maak er niet als bij de heren, afgestelde voetbalmachines van want als je daar b.v. 'n keer iets doet wat de trainers niet goed gaat vinden dan vlieg je zo uit de selectie. Zielig toch, niet normaal meer. En waar ik eerst dacht dat alleen van Hooijdonk, de Boer en Kraaij alles beter weten, nu zitten er ook al vrouwen die denken verstand te hebben van voetbal omdat ze zelf ooit 'n paar wedstrijden in 'n vrouwenselectie mee hebben mogen voetballen. Kom op, laat die zever en zwetspraat toch achterwege en laat iedereen gewoon in z'n eigen doen. Maar goed... zo zit de wereld in elkaar, als je bij de sterren hoort dan zitten er altijd weet van die kwakzalvers die er zich mee moeten bemoeien. Hieronder laat ik zien hoe je "Bitter-weters kaant herkenne"...


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


"Um naw te zegge, wa ware die Kannedeze toch goe"... nee dat helemaal niet... Nederland hoefde er helemaal niet bang voor te zijn al zijn we ook 'n paar keer goed weggekomen maar dat zijn die Canadese dames ook, dus staan we "kiet" en wij hebben 9 punten uit drie wedstrijden. Het vervelende is dat we onze twee snelheidsduivels, Martens en van de Sanden geen enkele keer in stelling brengen... Ik snap die coach af en toe niet. Je moet achter 'n beetje spelen met de bal en de tegenstander naar voren lokken en dan met 'n gerichte pass de ballen over die achterhoede gooien zodat die snelheidsduivels hun werk kunnen doen. Maar nee, ze "frotte mer wa an". Maar goed... het liep allemaal goed af en gelukkig hadden we Beeresteijn die weet hoe het moet. Ik weet niet of we het wel gaan halen allemaal. Ik hoop van wel. Wat ik had voorspeld tegen Canada? 4-1 voor Nederland maar dat zat er niet in. Nu moeten we dinsdag om 21.00 uur tegen Japan. Dat wordt echt 'n fluitje van 'n cent en als we nu 'ns wel die buitenspeelsters goed aanspelen dan wordt het volgens mij nu wel 4-0, 4-1 od misschien maken we er wel 5. Ik moet wel zeggen dat van al die teams die ik heb gezien de Amerikaanse dames het beste uit de verf kwamen. Maar ook nog lang niet om over naar huis te schrijven. We zitten in ieder geval nog steeds op koers.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


"Ut waar al un hil stuk bitter" maar nog lange niet wat het zijn moet met onze dames van oranje. Toch maakte ze 'n paar fraaise doelpunten met spits Miedema. Ik schreeuwde het thuis uit van blijdschap toen de 1-0 viel maar baalde ook dat de achterhoede zo slecht op zat te letten en de keeper zo'n vette flater maakte. Gelukkig wisten we het tot 'n goed einde te brengen... 3-1 is niet slecht. maar we hadden dan ook echt geen klasse elftal tegen. Ik begrijp niet zat ze in onze achterhoede proberen de aanvalsters van de tegenstander met tick-tack voetbal uit te spelen. Dat was elke keer opnieuw weer maar gelukkig deden de donkere dames uit Kameroen er niks mee. Bij ons leek alles even oranje toen de 90 minuten om waren en wij 6 punten op ons formulier konden invullen... zowiezo zitten we bij de laatste 16. Ik denk dat de dames het beter doen dan de mannen maar goed... die voetballen alleen nog met geld in de kop, dan doen onze dames niet. Waar ik wel van baal is die spelletjes op tv waar de dames moeten ballen gooien en zo. Ze hadden hun tijd beter kunnen besteden aan 'n onderzoek wat voor schoeisel ze moeten dragen, dat liep ook nog al 'ns mis. Dom vind ik ook de kapsels die sommigen vrouwen zich hebben laten aanmeten... Het gaat bij hun volgems mij niet om het voetbal maar gewoon om het op vallen. Dat was het, volgende keer meer.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Ik ben er helemaal klaar voor... waarvoor? Nou voor de tweede wedstrijd van onze Oranje-vrouwen op het Wk. Natuurlijk moeten we wel heel wat beter spelen maar dat is voor die andere landen ook zo want er is nog niet veel laten zien. We hebben het dan wel steeds over het feit dat dames achter worden gesteld maar als je alle wedstrijden bij elkaar neemt zijn er misschien een of twee die iets leuks brachten. Nee die wegstrijd van Amerika tegen Thailand tel ik niet als wedstrijd. Eentje was er wel mooi... Australie - Brazilie 3-2. Vrijdag kwam Engeland en dat was ook tien keer niks... die speelden zo ongeveer als Nederland of zelfs nog slechter en daarvan zeggen ze dat die wel 'ns wereldkampioen zouden gaan worden. Nou dat moet toch ook beter. Italie haalde grof uit tegen Jamaica, 5-0. Ik ben er klaar voor... ik heb m'n flesjes radler koud staan... en de watermeloen ligt in de koeling naast die flesjes... Tja, ik mag eigenlijk niks anders meer want ik ben weer goed op aan het letten met gewichtbeheersing... in 10 dagen toch weer 1,5 kilo kwijt... niet meer gesnoept dus en niks "gesneukeld". ik denk aan onze meiden... misschien 'n kaarsje aansteken in Ommel als ik er langs kom gefietst? Eigenlijk moeten ze het zelf ook maar doen, zonder hulp van Maria en mij, dat moet toch lukken. Om 15.00 uur gaan we er tegenaan tegen Kameroen. Misschien stook ik wel 'n paar kaarsjes meer aan... "Ik ziej wel"...


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Het WK voor vrouwen is nu voor Nederland dan toch ook begonnen. Als je de kranten leest en op tv kijkt dan hebben we al zowat gewonnen. Ik waarschuw de dames want zo ontzettend goed zijn we nu ook weer niet, dat zag je wel aan onze eerste wedstrijd tegen Nieuw Zeeland. Natuurlijk waren we veel meer aan de bal maar eerlijk is eerlijk, we zijn al 'n paar keer goed weggekomen. Dat we de wedstrijd uiteindelijk wonnen kwam door 'n prachtige kopstoot van Roord in blessuretijd, 92ste minuut. Ze kreeg de bal wel 'n beetje gelukkig. Maar goed we hebben nog heel wat wedstrijden te gaan en ik geef 'n beetje verslag als Nederland haar wedstrijd speelt. Laten we beginnen met de anderen... Frankrijk is echt magtig en wonnen gemakkelijk met 4-0 van Zuid Korea... Duitsland kwam ook net als wij met de hakken over de sloot tegen China. 1-0... Spanje won met 3-1 van Zuid Afrika en Noorwegen met 3-0 van Nigeria. Italie haalde het met 2-1 van Australie en Brazilie met 3-0 van Jamaica. De Engelsen wonnen met 2-1 van de Schotten en Argentinie kwam niet verder dan 0-0 tegen Japan. Canada kwam ook goed weg, 1-0 tegen Kameroen, die staan in onze Poule. De laatste wedstrijden waren Zweden tegen Chili 2-0 en de VS won met 13-0 van Thailand. Dat laatste had met voetbal echt niks te maken. Er zijn landen die makkelijk op de sloffen van Thailand winnen maar niet eens op het WK zijn. Nouja, zo zijn de regels. En wij wonnen dus van Nieuw Zeeland met 1-0. Wat meteen opvalt is dat alle Europese landen hun wedstrijd hebben gewonnen en dat zegt eigenlijk al wel genoeg. En dat er maar n gelijkspel bij is. Wil je alles 'n beetje volgen dan klik je op de foto en kom je op de website van het Wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen. Naast de uitslag zie je 'n foto staan waar 'n videootje achter zit en als je daar op klikt zie je de hoogtepunten van die wedstrijd. Dat hebben ze echt gaaf gedaan. Dan zie je ook dat we tegen Nieuw Zeeland 'n paar keer goed weg kwamen. Maar het maakt niet uit... we zitten op koers maar moeten wel wat beter spelen als wat we nu hebben gedaan. Ik hou jullie op de hoogte. Zondag ben ik hier weer want zaterdag spelen we onze tweede wedstrijd tegen Kameroen om 15.00 uur. De Canadese dames spelen dan 's avonds tegen Nieuw Zeeland om 21.00 uur.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Zo ik ben weer 'n beetje bekomen van mijn drukke sportweekend wat niet bracht wat ik er van had verwacht. Alleen de hockeyers voldeden aan mijn verwachtingen... zowel de heren als de dames zetten de Belgen in twee wedstrijden aan de kant. Maar mijn grote hoop, het voetbal bracht echt niks... naadje pet was het weer en zowat geen enkele kans gecreeerd... nee dat was waardeloos. En die Koeman blijft maar vasthouden aan Depay die weer gewoon slecht speelde en ik begrijp niet dat ze niet inzien dat Luuk de Jong daar veel beter paste, maar ja... dat zijn die beterweters. Die Portugezen waren zo slim om met alleman achter te blijven en met uitvallen de Nederlanders proberen te verschalken. Dat betekende dat ze het achter gewoon op slot hielden. Tja... dat heb je met zo'n bondscoach. Dan was er het gedoe met Verstappen die nog wel vijfde werd maar verder ook geen potten kon breken. De finale van het tennis tussen Nadal en Thiem was echt wel gaaf, maar mijn favoriet, en dat is Nadal heel zeker niet, die verloor van die Spanjaard. En dan het darten. We waren jaren verwend met de wedstrijden ban van Barneveld en van Gerwen maar nu is de Brabander al 'n heel seizoen niet echt in vorm. En Wattimena kan heel aardig darten maar is nog lang geen topper... misschien komt dat nog wel. Ze verloren samen de halve finale... helaas want we hadden het toch graag anders gezien maar beiden gooiden nog geen deuk in 'n pakje boter. De Schotten met Amderson en Wright wonnen het tournooi van de koppels. Wat me niet lekker zat was het Nederlandse verlies in de koppels tegen Ierland met 4-0. Daar werd ik dus niet vrolijk van. Ik had wel wat meer verwacht van dat kaasbolletje uit Vlijmen.


UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Het nederlandselftal, onze oranjehemden verzuimde weer om goal te maken... het wilde maar niet lukken. Gelukkig wist de Ligt zijn fout goed te maken toen het door zijn schuld 0-1 werd want met 'n prachtige kopstoot maakte hij 1-1. Nederland was veel sterker als de Engelsen die fout op fout gingen stapelen maar zoals zo vaak, Nederland maakte het niet af. Het ging zelf helemaal fout toen de Engelse 'n fraaie tweede treffer maakten maar ik zag al dat het buitenspel was... de VAR zag het net als ik en het werd weer teruggeschroefd naar 1-1. Nederland werd beter en je zat te wachten op de 2-1... maar die kwam van de voet van 'n Engelse speler: Walker maar dat doelpunt mag voor mij op naam van de doorzettende Promess. Doo9r nog 'n dikke fout in de achterhoede van de mensen van de andere kant van het kanaal werd het ook nog 3-1. Sjapoo... we gaan de finale in tegen Portugal en ik denk dat Nederland 'n goeie kans maakt. Het wordt ook tijd dat we weer 'ns wat winnen. Trouwens... ik zit al te wachten op de dames... Ik hoop dat die er ook wil vol tegenaan gaan... Voetbal kan mooi zijn, maar je moet ook wat winnen. Trouwens, het darten is ook weer aan de gang... de koppelwegstrijden.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Soms dan zijn de wonderen de wereld nog niet uit en valt alles op de plek waar ik het hebben wil. Niet helemaal maar wel veel dingen. Ik bedoel dan de dingen in de sport... ik had ook gehoopt op Dumoulin in de giro maar door 'n beginnersfout van een of andere domme coureur verdween hij uit de Giro, jammer. Ook had ik graag gezien dat bij de tennis in Frankrijk op Roland Garros onze stijgende ster Kiki Bertens weer zou schitteren en het begon goed tot ze ziek werd en in het begin van de tweede wedstrijd op moest geven. Jammer... maar er waren wel dingen die goed vielen. Neem de wedstrijd om de Europaleague, de finale tussen Chelsea en Arsenal. Ik heb niks met Arsenal maar vind Chelsea 'n fijne club en wie wint er? Ja hoor Chelsea met 4-1. Dan de finale van de Chapionsleague, het was 'n waardeloze wedstrijd vond ik maar gelukkig won Liverpool van Tottenham Hotspurs, de ploeg die Ajax eruit wipte. Gelukkig won hier de club van de twee Nederlanders, van Dijck en Wijnaldum. Dan toch naar het tennis... Bertens is er uit maar ene Serena Williams zat er nog in en dat is zeer zeker niet mijn favoriete. Nu moest ze tegen 'n meisje wat weer wel tot mijn favorieten behoorde, Kenin... de Amerikaanse tennisster, drievoudig winnares in Parijs, ging in twee sets onderuit tegen haar landgenote Sofia Kenin: 6-2 7-5. Geweldig. Ik ben er nog niet want de Nederlandse dames die deel gaan nemen aan het wk voetbal moesten nog oefenen tegen de nummer 8 van de wereld, Australie en die werden even met 3-0 aan de kant gezet door onze leeuwinnen. Soms zit het mee, soms zit het tegen, maar dit keer had ik de wind mee.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER


Bij het voetballen was ik blij dat RKC het heeft gehaald en in de eredivisie terug komt. RKC Waalwijk keert na vijf jaar afwezigheid terug in de Eredivisie. De formatie van trainer Fred Grim slaagde daarin door in een waar spektakelstuk in Deventer tegen Go Ahead Eagles te winnen en daardoor te promoveren uit de Keuken Kampioen Divisie. RKC, dat in 2014 degradeerde uit de Eredivisie, kende na de 0-0 in eigen huis van zaterdag een droomstart op De Adelaarshorst. De Waalwijkers begonnen sterk en kregen al na twaalf minuten een strafschop. Feyenoord-huurling Emil Hansson schoot RKC vervolgens op voorsprong: 0-1. De bezoekers werden voor de rust zelfs enorm in het zadel geholpen door Go Ahead-verdediger Jeroen Veldmate. Hij raakte de bal tijdens de opbouw helemaal verkeerd en passte zo in de voeten van Spierings. De aanvallende middenvelder van RKC besloot meteen uit te halen en schoot hard raak: 0-2. Veldmate maakte zijn fout daarna wel enigszins goed. Higler wees opnieuw naar de stip toen Thomas Verheydt naar de grond ging. Strafschop, en Veldmate schoot raak. Zo stond het bij rust 1-2. Richard van der Venne kreeg de bal van Bakx en haalde uit. Het schot werd van richting veranderd en belandde in het doel achter Vaessen: 2-2. Gesterkt door de gelijkmaker en het feit dat het nog vroeg in de tweede helft was, ging Go Ahead op jacht naar de 3-2. RKC hield in die fase vooral tegen, Baxx van Go Ahead hielp zijn ploeg virtueel in de Eredivisie en miste ook nog een kans op 4-2. Maar vlak Brabanders nooit uit... Hans Mulders de invaller scoorde 3-3. Toen begon het pas echt... en dan bedoel ik de slotfase... Pieter Langedijk zorgde er kort voor het einde voor dat de Deventenaren hun feestje konden gaan vieren... 4-3. Het kon niet gekker want RKC scoorde toch nog... 4-4... en door 'n penalty werd het ook nog 4-5. Brabant heeft er weer 'n eredivisie-clubje bij... sjapooooo.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER

Ik ben fan van PSV maar ook van Mighty Mike, het dartwonder uit Vlijmen. Nu waren er de halve finales en de finale van de wedstrijden die op donderdagavond steeds werden gespeeld, de Premier League waar van Barneveld al snel het veld moest ruimen en waar van Gerwen als eerste uit de bus kwam met Cross als nummer twee, Wade als derde en Gurney als vierde en die laatste was de tegenstander in de halve finale. In het begin hield Gurney nog stand maar toen ging hij er 'n paar missers tegenaan gooien en dan slaat het groene monster toe... 10-6, Cross maakte korte metten met Wade en de droomfinale kon beginnen... van Gerwen tegen Cross. Daar kwam van Gerwen snel op voorsprong maar vocht Cross terug en op het moment dat Cross de stand op 5-5 kon brengen miste hij en van Gerwen pikte de leg en het werd 6-4 voor de Brabander. Na de pauze was het 'n gelopen zaak... van Gerwen speelde weer als van ouds en bij 11-5 was het afgelopen... Michel van Gerwen won er na de pauze vijf achter elkaar en Cross niet eentje... van Gerwen won voor de vijfde keer deze grote wedstrijd, en ook nog enkele eurootjes.

UITLEG BIJ HET PLAATJE HIERONDER
HIMMELS | NIJS | VRUUGER | SPSJAAL | VURHALEN | MUZZIEK | WEETJES | KULTUUR | ALLE FOTO'S HIMMELS | Sitemap


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu