Ga naar de inhoudsopgave

Kultuur Enzo

KULTUUR

map over dingen die er zoal te doen zijn:
K U L T U U R....E N Z O
WIE G DE NEIJE WORRE??Nog altijd draag ik CV de Plekkers 'n warm hart toe.... vroeger toen ik muziek draaide met carnaval in cafe de Mert, eerst bij Piet en Mieke en later bij Jo en Marianne was cafe de Mert hun residentie en ik heb er met die vereniging ontzettend veel lol gehad en de samenwerking was altijd top. Nu hebben ze hun residentie al jaren bij de bowling in "het wapen van Asten" en daar gaan ze hun nieuwe prins bekend maken. Jaja ik ben elk jaar weer benieuwd wie er wordt onthuld maar dat heb ik ook bij de Klot, bij de 'r Ommelpotters en ook bij de Peelvruijters. Als je het mee wil maken dat lees de poster hierboven maar daar staat alles op wat je moet weten. Trouwens wist je dat de Plekkers zijn opgericht in het huis waar ik ben geboren, Hemel 57 ??
ZITTINGSOAVUNDEDe Zittingsavonden 2018 gaan weer van start, Astens cabaret in gemeenschapshuis De Klepel en de zaal gaat 'n uur voor aanvang open. De avonden zijn weer uitverkocht want het is weer bere-gezellig, zondag 11, vrijdag 16 zaterdag 17, vrijdag 23 en zaterdag 24 november. Ook voor de Plekkers gaat het carnavalsseizoen weer van start en hebben hun prinsenbal weer in de residentie bij de Bowling aanvang 14.00 uur. Wie wordt de nieuwe prins? Een ding is zeker... "ikke nie mer ut kan zmer elluke Aastenaar zijn want zo werkt d doar".
SINT MAARTE
Het jeugdwerk van Jong Nederland Asten houdt op vrijdag 9 november de jaarlijkse lampionnenoptocht rondom Sint Maarten, de beschermheilige van Jong Nederland. Om 18.45 uur is het verzamelen bij centrum De Beiaard. De Marchingband van Muziekvereniging Jong Nederland Asten zal de hele optocht muzikaal begeleiden en de kinderen die meelopen mogen allemaal lampionnen meenemen. Rond 19.30 uur komt de tocht aan bij het evenemententerrein waar een kampvuur ontstoken zal zijn en het Sint Maarten verhaal voorgelezen wordt. Daarna kan men nog genieten van een beker warme chocomel met een heerlijke krentenbol. De afsluiting is om 20.30 uur. Iedereen is welkom en ook ouders mogen met hun kinderen meelopen. De deelname aan de Sint Maartentocht is gratis. Vroeger toen ik bij het Jongensgilde was, de voorloper van Jong Nederland ging ik ook altijd mee en wij maakten de lampionnen zelf.. grote mangelwortelen met 'n kaars erin op 'n stok... het was behelpen maar wel leuk maar zoals altijd.. "de tijden veranderen"..
IETS M ENGELEOp 23 oktober kun je bij cafe van Hoek op de Markt terecht voor 'n paranormaal gebeuren. Ik zelf geloof niet zo in deze dingen want ik heb hier al ooit 'ns iets van meegemaakt... ook de pijn uit verbrandingen enzo daar heb ik niks mee want ik verbrandde mijn hand 'n keertje en iemand bad er wat over en zei dat het na 'n half uur wel over zou zijn en uren later zat ik met mijn hand in het koude water want ik had vreselijk veel pijn, vandaar. Maar ik zag wel dat Marielle dit op veel plaatsen doet dus zal dat ook wel waar zijn. Wie zo'n avondje 'ns mee wil maken kan in de zaal terecht bij van Hoek want daar begint die avond om 20.00 uur, de zaal gaat open om 19.00 uur en de entree is 10 euro per persoon. Ik las onderaan dat er mensen zijn die hun beschermengel dan ook nog te zien krijgen... Ik heb geluk in deze want ons moeder "hlt mij van bovenaf al joare in de gate"... die beschermt mij wel.
BLOWING IN THE WINDNog altijd draag ik de Muziekvereniging Sancta Maria uit Ommel 'n warm hart toe en ik vind het ook niet meer als normaal dat ik 'n beetje reclame voor hen maak. Iedere maandagavond kwamen ze repeteren in de Kluis waar wij 13 jaar hebben gewerkt en het was er altijd gezellig. Wij mochten die vereniging erg graag en ik dacht als ik dat liedje Blowing in de Wind zelf 'ns inzing en op neem en dat op tube plaats... dat is toch altijd wat echter als alleen wat tekst. Klik maar op het plaatje en je wordt naar youtube doorgeschakeld om het liedje te beluisteren.RIKKE BIJ KLIMOP
De korfbalclub in ons dorp, Klimop, heb ik altijd 'n warm hart toegedragen gewoon omdat het 'n geweldige vereniging was en veel dames, heren en kinderen uit d'n Himmel er lid van zijn geweest en ik zelf ook. Ik vond het geweldig zelfs veel fijner als de voetbalclub maar dat laatste kwam ook wel omdat ik van voetballen helemaal niks kon. Elk jaar houden ze in hun kantine de kaartavonden die steeds druk bezet zijn en ook het seizoen 2018-2019 is dat weer het geval. Elke maandag is er rikken behalve op de feestdagen en de avonden beginnen om 19.45 uur, de kosten zijn 2 euro per keer of je nu lid bent of niet... en je krijgt ook nog 'ns 'n kop koffie of thee gratis... Veel plezier daar... noteer het in je agenda.
UT KERMUSGEWELD BRIKT LOS
Vanaf vrijdag 6 tot en met dinsdag 10 juli is het kermis in ons Asten. De kermis wordt op vrijdag 6 juli geopend door het Sint Joris Gilde. Zij brengen om 18.30 uur de vendelgroet, vervolgens wordt in de schietkraam het gulden schot op een kunstvogel afgevuurd. Om 19.00 uur zijn de attracties open. In het centrum van Asten is een grote variatie aan attracties te vinden; Breakdance, de Glazen doolhof, Rock It, Rupsbaan, Reactor, Draaimolen, Kinderzweefmolen, Pusher, Golfbaan, Trampoline, Dragon-achtbaan, Schietsalon, Lucky Cranes, Kamelenrace, Wipp en natuurlijk de diverse Eet- en Snoepkramen. De openingstijden zijn vrijdag 6 juli van 19.00-0.30 uur, zaterdag 7 juli van 13.00-0.30 uur, zondag 8 juli van 13.00-24.00 uur en dat geldt ook voor de maandag en de dinsdag. Let wel even op want in verband met de Kennedymars die dit jaar gelijktijdig valt met Asten kermis, zijn op zaterdagavond 7 juli diverse wegen voor ongeveer een uur afgesloten. Het gaat om de Logtenstraat, Tuinstraat, Julianastraat. Deze afsluiting geldt naast de afsluiting voor verkeer binnen het centrum van Asten rondom de Markt.
DUN DIEPSTEKUL G OPEIk zag dit bericht op Siris staan... i.v.m. het mooie warme (lees: hete) weer gaat de Diepsteeckel in Someren a.s. zaterdag en zondag op vanaf 10.00 uur. Prima want het gaat echt heet worden... Of je mij er ook te zien krijgt? Ben jij gek, echt niet... ik zit met dit weer op mijn computer/rommel-kamer met de airco vol draaiende... dat hou ik wel uit maar in de zon? "ik goa toch nie bakke".
OAVUNDVIERDAAGSEBuurtvereniging Klavertje 4 pakt de handschoen op en blaast de Astense avondvierdaagse nieuw leven in. Komende maandag verschijnen jong en oud aan de start, klaar voor routes door de hele gemeente. Wat Klavertje 4 betreft is het wandelevenement een blijvertje: "We krijgen er super veel energie van". En het is nu al groter dan waar ze vooraf rekening mee hielden. Ze moesten wel 'n hele weg bewandelen om alles goed op de rit te krijgen. Maar de organiserende buurtvereniging vondt het helemaal geen lijdensweg. Vanaf maandag tot en met donderdag kunnen deelnemers dagelijks kiezen tussen afstanden van vijf en acht kilometer. De routes doen uiteindelijk de gehele gemeente Asten aan, naast Ommel en Heusden ook Asten-Noord en Asten zuid. Bij gevaarlijke kruispunten staan oversteekhulpen, verder dienen wandelaars vooral zelf goed op te letten. De gemaakte kilometers blijven niet onbeloond. Wandelaars moeten minimaal drie avonden meelopen om aanspraak te maken op een medaille. Daar moet sowieso de donderdagavond bijzitten, want dan worden de prijzen uitgereikt. Deelnemers kunnen dagelijks tussen 18.00 uur en 18.30 uur starten vanaf het speeltuintje op de hoek Kerkstraat en de Kruiskensweg in Asten. De voorinschrijving loopt tot en met komende zondag en bedraagt 5 euro per persoon, inschrijven kan via www.avond4daagseasten.nl. Tijdens de wandelweek kun je jezelf ook nog inschrijven, de kosten bedragen dan 7 euro. Asten heeft haar mooie evenement weer terug.
TRUCKRUN WORDT WIR VURREEJEWat is de Peelland Truckrun.... Op 22 april 2018 zullen meer dan 150 trucks met daarin mensen met een beperking uit de regio in een konvooi een tocht (van ongeveer 54 kilometer / drie en een half uur) maken door Deurne, Asten, Someren en Bakel. Start en eindpunt is, evenals voorgaande edities, bij Munsters Auto- en Truckschade aan de Daalder 7 in Deurne. Het is elk jaar weer een prachtig evenement, deze optocht van vrachtwagens met in de cabines de glunderende gezichten van de mensen met een beperking. Langs de route staan veel toeschouwers die het konvooi al staan op te wachten of afkomen op het geluid van de hoorns. Het konvooi wordt begeleid door motorrijders. Zij zijn te herkennen aan een hesje en de op de motor bevestigde kaart met opschrift "Peelland Truckrun". De motorrijders zullen het verkeer in goede banen leiden, zodat er zo weinig mogelijk overlast ontstaat voor de overige verkeersdeelnemers. De E.H.B.O. uit Someren is wederom aanwezig om indien nodig medische assistentie te verlenen. Na afloop is iedereen moe van het kijken, het zwaaien en roepen naar familieleden en bekenden die langs de route staan. Hoog tijd om iets te drinken, iets lekkers te eten en na te praten over een geweldige dag. De trucks komen op 22 april 2018 voor 9.30 uur bij elkaar op het industrieterrein bij Munsters Auto- en Truckschade aan de Daalder 7 in Deurne. Daar wordt het konvooi geformeerd. De gehandicapte deelnemers worden tussen 9.45 en 10.15 uur verwacht bij Munsters Auto- en Truckschade. Na inschrijving ontvangt iedere deelnemer een "pretzak" met daarin allerlei zaken die geschonken worden door sponsors en het traditionele vaantje als herinnering aan deze Peelland Truckrun. Hierna kunnen de deelnemers "hun" truck opzoeken. Mensen die slecht ter been zijn of hier om andere reden behoefte aan hebben zullen met een taxi naar de juiste truck worden gebracht. De deelnemers in een rolstoel worden via de laadklep van een aanhanger in de cabine van het paleisje op wielen getild. Als dit allemaal achter de rug is, is het konvooi klaar voor vertrek. De route: Om 11.00 uur wordt het sein voor vertrek gegeven. De route loopt vanaf het industrieterrein in Deurne via Vlierden en Ommel naar Asten. Het konvooi gaat van Asten richting Someren. Het konvooi blijft vervolgens de weg richting Heeze volgen tot de afslag linksaf de Vaarselstraat in en vervolgens door Someren. Hierna keert het konvooi terug naar Asten om vervolgens door te rijden naar Liessel. Na Liessel gaat het door naar Deurne. Vanuit Deurne maakt het konvooi een lus naar Bakel om uiteindelijk rond 14.30 uur weer terug te keren bij Munsters Auto en Truckschade aan de Daalder 7 in Deurne.

UN MUST VUR ALLE HIMMELNAREN, JUF DE VENT

Woensdagavond is het zover, Lezing dames de Vent op 11 april in museum Klok & Peel, Lezing Dames de Vent met als spreker, Theo Knoops. Klok en Peel is gevestigd aan de Ostaderstraat 23 in Asten en de aanvang is 20.00 uur. De entree is 3 per persoon, voor leden van de Vonder is het gratis gratis. Wij Himmelnaren hebben veel met juffrouw de Vent te maken gehad... we onthouden vaak de slechte dingen maar Theo komt ook met 'n andere kijk op de dames de Vent en hun bijzondere familie. In het huis Prins Bernhardstraat 70 te Asten heeft een bijzondere familie gewoond: de familie de Vent. In de monumentenlijst van De Vonder staat vermeld dat het huis een bijzondere bewoner heeft gekend: juffrouw C. (Coleta) de Vent. Zij was onderwijzeres R.K. lagere school Ommel. Het huis heeft nog een bijzondere bewoner meer gehad: juffrouw B. (Bernardine) de Vent. Zij was onderwijzeres R.K. lagere school Voordeldonk. De beide vrouwen stonden bekend als de Dames de Vent. Ze hebben tientallen jaren les gegeven aan de jeugd van Ommel en Voordeldonk. Hoewel dit al weer lang geleden is, leven de Dames nog levendig voort in de herinneringen van de leerlingen. Door het strenge optreden van de Dames zijn deze herinneringen lang niet allemaal positief. Interviews met familieleden, leerlingen, buren, dienstbodes en anderen die de Dames hebben meegemaakt geven inzicht in de merkwaardige gezinscultuur van de familie de Vent, in de grote maatschappelijke betrokkenheid en ook in de worsteling met het leven zelf, vooral van Bernardine die is overleden in 1993 en Coleta in 1999. Laten we deze avond met ernst en luchtigheid aan de Dames terugdenken. Is er een echte Hemel en zijn de Dames daar, laat ze dan met een glimlach van bovenaf meekijken, komende woensdagavond. Maandag zijn we in het avonduur van Siris te horen geweest en voor mensen die het gemist hebben... klik op het plaatje van de juffrouw en je komt op de pagina van Siris... schijf het door naar 23 minuten en je hoort het hele interview van Harrie van Horik met Theo Knoops en mij.
PSBLOESZZe zijn er weer klaar voor de bluesmannen uit Asten... het grote paasblues evenement kan weer beginnen. Vrijdag is de aftrap in Cafe Toff om 20.30 uur en in het Wapen van Asten om 22.30 uur... Zaterdag krijgt het 'n vervolg bij 't Spektakel om 20.00 uur en bij zaal van Hoek om 22.00 uur. Zondag begint het 's middags. Om 14.30 uur in de Kantine, om 17.00 uur in d'n Engel en om 18.00 uur In de Gloria. Dan wordt het voortgezet om 20.00 uur in de Klepel en om 22.00 uur in zaal Zegers. Paasmaandag gaat het weer beginnen om 15.00 uur in zaal Eijsbouts in Ommel, om 18.00 uur bij Skippy en de afsluiter is bij 't Spektakel om 20.00 uur. Voor het vollegige prgramma met de namen van de bands etc verwijs ik naar de website van Blast, klik op de foto boven.
DE PESJUN DUR IN CANTARE
Als ik ergens graag reclame voor maak dan is het wel het koor van Jong Nederland: In Cantare en dat komt omdat ik kortgeleden mocht optreden als 'n tussendoortje toen ze twee dagen gingen repeteren in het "Kerkske van sluis dertien". De groep repeteerde daar voor langere tijd en op zaterdagavond hadden ze even ontspanning waar mijn maatje Jan en ik voor mochten zorgen en het werd 'n avondje om nooit te vergeten... waar wij dachten dat ze het zingen "wel efkus han gehad" bleek het tegenovergestelde daar te zijn... de dames en heren gingen lekker uit hun dak... echt 'n gezellige avond. Ze repeteerden toen voor de Passion die ze gaan brengen in de kerk in Heusden... Ik hoop dat ze het opnemen en dat ik 'n film hiervan kan kopen... In ieder geval kan je nu al plaatsbespreken en de uitvoeringen zijn op 29, 30 3n 31 mrt a.s. Ik wens de dames en heren heel veel succes toe... zet 'm op.
TIJJATERGROEP 2000Drie uitvoeringen gaan ze geven onze Tejaterwerkgroep 2000 uit Asten, 'n groep die niet meer weg te denken is uit ons dorp. Ze geven drie uitvoeringen en het zijn ook drie komische en klassieke eenakters op een avond. De speelavonden zijn Zondag 25 Februari en het weekend daarna op Zaterdag 3 en Zondag 4 Maart a.s. en op alle dagen is de aanvang om 20.30 uur. Dat alles staat te gebeuren in zaal Zegers in de Emmastraat op nummer 40 in Asten... Komt dat zien komt dat zien... Kaartjes kosten slechts 10 euro.
VUR DE AWWER EN KANSPLUSSERSZondagmiddag 4 feb a.s. ga ik fijn optreden in het middagje Klot dat de carnavalsvereniging van de Klot ieder jaar organiseerd in de Klepel. Dit jaar hoopt men ook op de mensen van kansplus, dat ook die 'n middagje komen genieten van Astense artiesten, wat die zoal te bieden hebben. Het beloofd best leuk te worden want de Carolientjes komen en ook Sakkerdju komt optreden. Verder is er tonproater Jorian Manders en ook ik mag mijn steentje bijdragen aan het geheel. Ik kijk er naar uit en ik denk de mensen die er naar toe gaan ook wel...
UT BEGEENT MI VEURPRUUVEZelf vind ik het wel wat raar want caranaval is voor mij nog altijd iets met drank, "veul bier en veul lol". Maar de Klot zou de Klot niet zijn als die niet nog iets leuks zouden bedenken en dat is "veul ete"... Op zondagmiddag 28 januari vindt de culinaire wandeltocht door Asten weer plaats, beter bekend onder de naam Efkes Veurpruuve. Deelnemers aan het evenement krijgen bij verschillende horecagelegenheden zes gerechten voorgeschoteld. Het evenement duurt van 12.00 tot circa 18.00 uur en er is (live) muziek of entertainment bij elk gerecht. Voor leden van De Klot bedragen de kosten 35, voor niet-Klotleden 40. Van 18.00 tot circa 21.00 uur is er weer een spectaculaire muzikale afsluiter bij de Rizzidentie. Deze achtste editie van "Efkes VeurPruuve" heeft als thema meegekregen: "EVP h dun Disko Fiever". Binnen dit thema kan eenieder zich, als individu of als groep, uitleven. "Zeurig deddege dur bij beent".WIE WORDT UM??

Natuurlijk moet de Klot ook voor dit seizoen 'n nieuwe prins habben en ik heb er nooit geen idee van wie het gaat worden.. Ook nu gaan ze de nieuwe bekend maken en dat gebeurd op zondag 14 januari a.s. en het programma er rond om heen begint om half drie 's middags. En dat is nu ook precies het moment dat ik de aftrap doe voor 'n tweede keer "Back to the Secrets". De Klot heeft haar program in de Klepel en ik heb het net als de eerste keer bij "In the Gloria". Vroeger hadden we nog wel 'ns 'n prins die uit d'n Himmel kwam: Toon Hoefnagels, Henk van Rooij en Marcel van Oosterhout. Ik zou wel willen dat ik weer 'ns kon berichten over 'n Himmelse Prins met 'n Engeltje aan zijn zijde.. Wel zijn er buurtgenoten van ons al 'ns prins geweest... neem b.v. Frans en Gerard van de Moosdijk die in de Rozenstraat vroeger in dezelfde blok woonden als wij en wat te denken van Hans van Gorp... die woonde langs ons vroeger, wij op 35, Hans thuis op 33 en van de Moosdijk 29. Nu ik in de Orionstraat woon werd onze buurman ook 'n keer Prins... Toon Willemse want die stond aan het roer van de Klot als de 16de Prins van de Klotters en lief Klottinekes., maar dat was in 1977, het jaar net nadat m'n dochter Nancy is geboren. Het wordt echt tijd dat er weer 'ns 'n Prins komt die bij ons in de buurt woont of uit d'n Himmel komt. Nee dat is maar 'n grapje... zondag dan komt de nieuwe weer te voorschijn en met die "fistdaag klosse we dur allemol wir achteran... prinsen zijn altijd goe, we hebbe noit unne kooje gehad, Alaaf, we gon dur wir vur". Veel plezier zondag...
BEK TOE DE SIEKRUTSReclame maken voor m'n eigen en voor mijn muzikale vrienden van vroeger moet ook kunnen en is toch nooit weg. Ik had gehoopt op 'n 50 bezoekers maar dit overtreft alles want nadat In de Gloria haar flyers had rond gebracht was het in mum van tijd uitverkocht en het Peelbelang moet nog uitkomen en ik zit nog bij Siris in het Avonduur. Mocht het zijn dat er nog veel mensen zijn die ook graag hadden willen komen dan gaan we kijken of er 'n tweede uitvoering kan komen... dat moet ik nog overleggen. Het is voor mij en maatje Jan wel spannend, Jan is de man achter de knoppen voor het beeld en het geluid... woensdag hebben generale en zaterdag soundcheck... en dan op naar de zondag 17 december... the Big Day voor Back to the Secrets.
OMMEL LUT UT ZIEJAls Ommel uitpakt dan doen ze dat goed en het staat weer te gebeuren... in de Kluis komen zo'n 70 werken hangen van Ommelse-kunstenaars die graag laten zien wat ze zo al gemaakt hebben door de jaren heen. Zes dames en een heer, Anita Hoebergen, Anja Verberne, Elmie Verhees, Marga Henselmans, Patricia Verbakel, Ans Smits en Wim van den Boogaart hebben hun werken bijeengebracht en gaan dat weer tentoonstellen. Zaterdag 9 Dec. van 13.00 tot 17.00 uur en zondag tussen 10.30 en 17.00 uur is iedereen van harte welkom op de expositie in het gemeenschapshuis aan de Kluisstraat 19 in Ommel, de entree is gratis. Kom 'ns 'n kijkje nemen op Ommel Expo, het thema is Zelfportret.
ZANGGROEP "IN BETWEEN"Net als bij mij is bij velen het zingen hun lust en leven... en zo ook met de leden van de zanggroep "In Between". Op dit moment geven ze 'n concert in de kerk in Heusden. Het eerste concert was vrijdag al en op zaterdag is er nog eentje om 20.30 uur in de H. Antonius van Paduakerk. Het concert met de titel "Zoveel liefde", helemaal passend in deze warme wintermaand en ook verrassend anders dan de vorige concerten van In Between. De zanggroep maakt hierbij gebruik van de prachtige belichtingsmogelijkheden en akoestiek van de Heusdense kerk. In de aanloop naar het concert ondervond de zanggroep nog wat problemen. Dirigent Bart Wernaart gaf te kennen per direct te willen stoppen in verband met drukke werkzaamheden. Gelukkig vond In Between in de persoon van (voormalig) dirigent, Jennemieke Snijders, een geweldige interim-oplossing. De ervaren Jennemieke zal er op haar eigen enthousiaste en muzikale manier voor zorgen dat de vierenzestig zangers en zangeressen samen met het eigen combo zullen schitteren. Bezoek hun website: http://www.zanggroepinbetween.nl/
DARTEN BIJ CAFE CLASSICS
Omdat ik veel hou van die sport, van het darten en er in Asten 'n tournooi is bij Classics waar wij van d'n Himmel onze reunie hebben gehad, daarom vermeld ik het graag hier. Op 19 november is het zover en kun je smiddags je dartkunnen laten zien. Inschrijven voor 12.50 uur en het toernooi begint om 13.00 uur. Dus als je dartliefhebben bent? Op naar Classics in Asten.
POMPOENE BIJ DE KLOKKEEcht gezellig... ik ben er zelf ooit geweest met m'n kleinzoon. De Pompoendagen in ons Klokkenmuseum. Het is weer lekker "frunneke" met de pompoenen voor de kinderen en ook de ouderen doen gezellig mee want die denken maar al te vaak dat hun kind dat niet kan. Maar goed, dat terzijde. De Pompoendagen vinden plaats van zaterdag 14 tot en met zondag 22 oktober bij Museum Klok & Peel aan de Ostaderstraat 23 in Asten, dagelijks van 12.00-17.00 uur. "dur hin dus"....
UN JUBIELEEJUM
Zanggroep "Toffel Vier" uit Asten bestaat 25 jaar. Ter gelegenheid hiervan is er op zondag 29 oktober een jubileumoptreden. Het zijn stuk voor stuk geweldige kerels die al 25 jaar mensen 'n stel fijne uurtjes bezorgen. Toffel Vier brengt voornamelijk volksliedjes uit onze buurt, zelfgeschreven liedjes en algemene Brabantse en bekende Nederlandse meezingernummers. Ook staan er enkele buitenlandse liederen op het menu die er goed bij passen. Dit optreden doen ze samen met de bekende Astense cabaretgroep Pro et Contra. Het optreden vindt plaats in zaal Jan van Hoek, Markt 12 in Asten en begint om 14.00 uur. De entreeprijs bedraagt 7,50, inclusief een consumptie. Kaarten zijn te koop bij VVV Asten en bij zaal Jan van Hoek. Kaarten zijn ook telefonisch te bestellen bij Cor van Heugten, tel. 0493- 692269. Op de dag van het optreden is de kaartverkoop aan de ingang van de zaal.
UNNE INTRUSSANTE BIJ-INKOMSTBij de Kluis in Ommel, in het gemeenschapshuis, organiseerd ZijActief-afdeling Ommel op dinsdag 3 oktober om 20.00 uur een thema-avond. Het thema is "Slapen een probleem?". De lezing wordt verzorgd door Ellis van Paassen - Magnee, afgestudeerd in de Vergelijkende en Fysiologische Psychologie aan de KUN in Nijmegen.. Dat kan voor heel veel mensen 'n interessante avond zijn want veel mensen hebben last met slapen. Daarom zijn ook niet-leden van ZijActief-afdeling Ommel welkom. Van hen wordt een bijdrage gevraagd van 2,50 voor twee keer koffie of thee. Zegt het voort zegt het voort.
TWINTIG JOARIG BESTOA
Ze bestaan alweer 20 jaar... de zanggroep Vocal Surprise... wat gebon als 'n vriendinnenclubje die graag met elkaar wilde zingen is uitgegroeid tot 'n top-zanggroep die niet meer uit Asten weg te denken is. En 20 jaar Vocal Surprise laat je niet zo maar voorbij gaan. De dames hebben iets leuks bedacht, ze "on-tour"... ze gaan op een dag op verschillende plaatsen optredens verzorgen zodat zowel Asten als Heusden en Ommel kan genieten van hun talent.. Dat staat te gebeuren op zondag 24 september a.s. en ze beginnen hun "tournee" bij eetcafe van Hoek om 11.15 uur, dan gaat men naar Mijl op Zeven waar het optreden begint om 12.40 uur. Vervolgens stomen ze door naar cafe/zaal Eijsbouts in Ommel waar ze starten om 14.15 uur. Dan gaan ze naar Heusden, naar de golfbaan 't Woold waar ze u laten genieten vanaf 16.00 uur en dan gaan ze ter afsluiting naar Pesos in de Logtenstraat waar het startschot voor het optreden wordt gegeven om 18.15 uur. Het zal 'n feestelijk gebeuren zijn en de dames zouden het heerlijk vinden om ook U te mogen begroeten op een van deze vijf locaties.
ZIEJKE-VIERINGOp dinsdag 12 september wordt in Ommel voor de 31e keer de ziekenviering gehouden. Het thema voor dit jaar is "Maria, troost ons met uw vrede". Kapelaan Van Overbeek zal in de viering voorgaan en het kerkkoor St. Cecilia zorgt voor de muzikale opluistering. De kerk is open om 13.00 uur en de viering begint om 14.00 uur met een Heilige Mis. Na de pauze, waarin koffie en thee worden geserveerd, vindt het plechtig lof met ziekenzegening plaats. Om ongeveer 16.00 uur is het afgelopen. Iedereen is welkom. Indien u echter met een grote groep wilt komen, gelieve dit vooraf aan te melden bij Pieternel van Horssen, tel. 06-22945829 of e-mail p.vanhorssen@outlook.com.
DRIEJ DAAG FIETSE


Het zit er weer aan te komen zoals ieder jaar... de fietsdriedaagse van TWC Asten. Het evenement is niet meer weg te denken uit ons Asten en veel mensen beleven er drie heerlijke dagen. Hieronder de dingen die U moet weten maar je kan ook altijd de website van TWC bezoeken: http://twc-asten.nl. Je komt toch ook? TWC Asten? "Dan wittege d ut goe is"
ZOMMEROAVUNDAKTIEVIETEITEWaar Someren afhaakt met zijn zomer activiteiten op het Wilhelminaplein, daar gaat Asten nog gewoon door met hun dinsdagavondactiviteiten op de Markt met 'n beetje sport en vooral heel veel muziek. De komende weken is de dinsdag in Asten weer gereserveerd voor de midzomeravonden. Op dinsdag 25 juli wordt er op de Markt afgetrapt met het Pleinvoetbal. Het is alweer de zevende keer dat het Pleinvoetbal in Asten wordt gehouden. Het programma bestaat uit drie verschillende onderdelen. Zo wordt het hoofdtoernooi gespeeld in een levend tafelvoetbalspel, waar teams van zes spelers het tegen elkaar opnemen. Teams kunnen zich aanmelden via pleinvoetbalasten@onsmail.nl. Daarnaast wordt er een voetbal-dartbord opgesteld en kan er worden gemeten hoe hard een schot precies gaat. Komt dat zien komt dat zien.
SAKKERDJU
Ik zet het hier alvast neer zodat je er nu al rekening mee kunt houden, het optreden van Sakkerdju in de Pelen in Ospel... "Ut zallur wir gezellig worre"...
KENNEDIE MARSDe Kennedymars wegdenken uit Someren dat is ondenkbaar... Al jaren en jaren lopen de liefhebbers al de 80 km in en rond Someren en natuurlijk komt hij ook door Asten, Heusden en Ommel. Het is 'n heerlijk evenement waar vele duizenden mensen naar toe komen, de een om te lopen en de ander om te kijken of te feesten. Het is altijd 'n spektakel van jawelste. Het Kennedymarsweekend begint op zaterdag 1 juli om 13.00 uur met de 46e Mini Kennedymars. Honderden lopertjes gaan dan de uitdaging aan om 8 kilometer te lopen. De ceremonie voor de start van de Grote Kennedymars begint om 20.30 uur op het Wilhelminaplein. Tussen 21.00 en 21.30 uur ontsteken de lopers van atletiekvereniging t Jasper Sport het Kennedyvuur, nadat zij de estafetteloop hebben volbracht. Na het hijsen van de vlaggen en diverse woordjes geeft vertrekkend burgemeester Alfred Veltman het startschot voor de 55e Kennedymars. Vanaf dit jaar zijn de wandelaars live te volgen via de compleet vernieuwde app. Voor de wandelaars is er nog een grote verandering. Vanaf dit jaar wordt gebruik gemaakt van een nieuw scansysteem. Lopers krijgen een chip die ze vast maken aan hun veters. Hiermee is het handmatig scannen verleden tijd. Het scannen gaat automatisch doordat ze over speciale matten lopen. Op zondag 2 juli om 8.00 uur start het Rondje Someren (40 km). Onder muzikale begeleiding van dweilorkest Goei Smoesje worden de wandelaars uit gezwaaid voor hun tocht van 40 kilometer. Informatie vindt je hier... http://www.kennedymars.nl/
TIS WIR KOFFERBAKKE-TIJD
Ik draag de Plekkers "nog altijd un werrum hart toew" en zal zo wel altijd blijven en daarom hier 'n vermelding over 'n activiteit van hun die jaarlijks terug komt: de Kofferbak-verkoop op het Ruttenplein. Op zondag 25 juni staat het weer te gebeuren. De markt wordt gehouden op het Burgemeester Ruttenplein en de Burgemeester Wijnenstraat en is open voor publiek van 9.00 uur tot 16.00 uur. Deelnemers aan de kofferbakverkoop betalen alleen de standplaats. Aanmelden kan via de e-mail die men daar voor heeft: kofferbakverkoopcvdeplekkers@live.nl of bij Michael van den Boomen, tel. 0493-845075. Jaja de zoon van Toon van den Boomen uit d'n Himmel vroeger...
OMMELSE FURMULE EEN
In Ommel is ook altijd veel te doen en wij als oud gemeenschapshuis beheerders kunnen dat toch wel weten. Nog maar net zijn de maand Mei activiteiten waar veek gelovigen naar Maria toe komen, achter de rug of het volgende staat alweer te wachten. Ik kwam door Ommel gefietst afgelopen zondag en het terras was leeg... de pelgrims hebben hun maand gehad, de Ommelse mensen kunnen weer gebruik maken van het terras bij cafe Eijsbouts maar zo vroeg zijn er die natuurlijk nog niet. Voor zondag 11 juni kan men weer gebruik maken van het terras want vlak voor hun neus is er op het Onze Lieve Vrouweplein 'n spektakel gebeuren wat georganiseerd wordt door carnavalsvereniging de Rommelpotters. Het startschot valt om 13.00 uur en het belooft weer 'n spektakel te worden.
UT KUSTEEL IS OPEHet kasteel is altijd voor ons Astenaren iets aparts geweest... vroeger heb ik er Ivanhoe gespeeld met m'n vriendjes uit d'n Himmel, toen zag alles er nog heel anders uit.. Ik weet niet of jullie er de laatste tijd nog bent geweest maar je krijgt weer de kans... Op maandag 5 juni, tweede pinksterdag, doet ook ons kasteel weer mee met de landelijke dag van het kasteel. Van 12.00 tot 17.00 uur opent de kasteelrune aan de Kasteellaan haar poorten en bent u welkom. U krijgt alle ruimte om de kasteelrune te bezoeken en meer te weten te komen over de geschiedenis van het kasteel van Asten-Heusden. Het thema voor de kastelendag is rondom kasteel en buitenplaats. Op het terras spelen The Rolling Notes. Tejatergroep 2000 geeft een aantal optredens met als titel Achmed en Anne, onder regie van Lars van Asten. Het is een komisch stuk op rijm voor jong en oud. Entree 3, kinderen tot en met 7 jaar gratis. Meer informatie op www.kasteelasten.nl
KLOKKE DAAGWat voor Someren de Kennedymars is, is voor ons het mooie evenement: de Klokkendagen, "Asten klinkt als 'n klok". Ook nu zijn ze weer bezig met voor deze dagen het hieronder staande programma... Bij Siris kun je er meer over lezen. Vrijdagavond 26 mei vindt "Klassiek in De Klepel" plaats. Met een Franse Avond in de Peel presenteert de Astense saxofoniste Joke van Loon, samen met fluitiste Sofie Verbeeck en pianiste Dorenda Notermans, het klassieke concert van de Klokkendagen. Kaartjes voor dit concert kunnen afgehaald worden bij de VVV in Asten en zijn gratis te verkrijgen. Op zondag 28 mei start de dag om 11.00 uur met de traditionele Klokkenmis in de H. Maria Presentatiekerk. De H. Mis wordt opgeluisterd door AGK Puur Sangh onder leiding van dirigent Ad Vergouwen. Vanaf 14.00 uur zet de kerk haar deuren weer wagenwijd open voor "dun ope torre". Vanaf 13.00 tot 17.00 uur kunt u de kunstmarkt met straattheater en muziek in het Burgemeester Ploegmakerspark bezoeken. Rond de klok van 17.00 uur wordt het evenement afgesloten.
LOPE IS GEZOONDOp zondag 21 mei wordt voor de 12e maal door atletiekvereniging t Jasper Sport Asten-Someren de Allemansloop gehouden. Zoals de naam al zegt is dit een loop waaraan iedereen, van jong tot oud, snelle of langzame loper of wandelaar, kan meedoen. Het parcours loopt langs de vele meertjes rondom het Keelven, afwisselend door de bossen, dan weer over de hei of slingerend langs het water. Een ronde is 5 km en de hardlopers kunnen kiezen om 1, 2, 3 of 4 ronden te lopen. De wandelaars lopen 1 of 2 ronden. De start is om 10.30 uur bij het clubhuis van bijenhoudersvereniging Sint Ambrosius aan de Bosrandweg in Someren. Het inschrijfgeld bedraagt 5 en 75% daarvan is bestemd voor een goed doel uit de regio. Dit jaar is gekozen voor de vrijwilligers van de wandelgroep van Zorgcentrum Witven. Zij gaan iedere week van april tot eind oktober met mensen die aan een rolstoel gebonden zitten wandelen in de omgeving van Witven. Na afloop van de Allemansloop worden de deelnemers beloond met koffie met een lekker stuk vlaai, gesponsord door de lokale supermarkten. "Kom mer greust mee doew, ge vaaltur nie op".
MI DE GIETARE
In het kader van de lokale concertcyclus vindt op zondag 21 mei in de Oranjerie van Museum Klok & Peel een duoconcert plaats van de Astense topmuzikanten Cor Mutsers en Ton Engels. Gitarist Cor Mutsers bijt om 14.00 uur het spits af. Om 15.15 uur is het de beurt aan Liedermacher Ton Engels. "Dus alleml p noa ut muzeejum".
PLENTJES VURKOPEDameskoor Vocal Surprise uit Asten houdt op zaterdag 13 mei een plantenactie op het Koningsplein in Asten. Om de kas van de vereniging te spekken worden daar allerlei planten te koop aangeboden. De dames zitten daar op het plein van 10 uur 's morgens tot 4 uur 's middags. Mooi toch dat ze dat doen voor hun eigen feestdag: Moederdag...
VRUGER WAAR ALLES BITTERZe gaan weer 'n optreden verzorgen dit keer in een van de mooiste locaties van Asten: "In de Gloria". Vrijdag 9 juni om 20.15 uur. Wil je hun hele speellijst raadplegen over waar en wanneer? Kijk dan op de volgende site http://www.hansvangorp.nl/?page_id=3381. Vruger waar alles bitter is 'n theateravontuur van Toon Maas, Piet Snijders en Hans van Gorp... Kendege gij die Peer? Tuurlijk ken ik die, Hans van Gorp daar hebben we zelfs jaren en jaren langs gewoond.
14 DAGE VANT GELUIDHeb je ooit het geluid van een wulp gehoord? Sowieso: waar komt geluid vandaan? Om een antwoord te vinden op zulke vragen neemt Tuurke, de mascotte van Museum Klok & Peel in Asten, je tijdens de meivakantie van 24 april tot en met 7 mei mee op een doe-tocht door het museum. Je leert daar van alles over geluid door middel van leuke proefjes. De doe-tocht is speciaal ontwikkeld voor kinderen van de basisschool en leidt jullie op een speelse manier door de razend interessante collecties van het Museum Klok & Peel. De doe-tocht zit bij de gewone entreeprijs inbegrepen en is dus eigenlijk hartstikke gratis. Bij de receptie van het museum krijg je een ballon. Pas op, die is niet bedoeld om bij een feestje te gebruiken. De ballon is nodig bij een van de proeven die in de Oranjerie van het museum gedaan kunnen worden. Wat die ballon te maken heeft met geluid verklappen we nog niet. Wat we wel kunnen verklappen is, dat jullie zelf een primitieve telefoon kunnen maken. Verder kunnen jullie geluid zichtbaar maken met behulp van water en een stemvork. Speciaal dus voor de kinderen in de vakantieperiode.
GOUW PARRE KONZERTOp zaterdag 22 april vindt voor de 37e keer het Gouden Parenconcert plaats, georganiseerd door het Astens Mannenkoor. Dit concert is uitgegroeid tot een geweldig mooie jaarlijkse traditie. Dit keer zullen maar liefst 33 gouden en vijf diamanten paren in het zonnetje worden gezet. Behalve het Astens Mannenkoor verleent ook het gemengd koor Incantare zijn medewerking. Het concert vindt plaats in gemeenschapshuis De Klepel in Asten en begint om 20.00 uur. De toegang is gratis.
Met het Goudenparenconcert trakteert het Mannenkoor de gouden en diamanten paren van het afgelopen jaar en hun familieleden op een muzikale gouden avond. Tijdens het concert worden de paren door het koor gehuldigd en wordt hen een blijvende herinnering aangeboden. Het jaarlijkse Goudenparenconcert is mede mogelijk door de opbrengst van de bekende huis-aan-huis-collecte van het Astens Mannenkoor in oktober en dankzij een groot aantal sponsors uit de Astense gemeenschap. Wie dit jaar aan de beurt zijn? Dat zijn er 'n heel stel die maar net boven mijn leeftijd zitten zoals Himmelnaren Theo en Riek Zegers. Hier de complete lijst: Dries en Agnes Proenings-Spetgens, Wim en Mien Meeuwis-Verdonschot, Louis en Anna Loomans-Janssen, Antoon en Lien Thijssen-Berkers, Louis en Riek van Bussel-Kuijpers, Theo en Diny Verlaan-van der Hoeven, Jan en Maria van Brussel-van Heugten, Wim en Truus Verberne-van de Mortel, Karel en Gerrie Verdonschot-Verberne, Ben en Riny Biermans-Peeters, Sjef en Mia Smits-Adriaans, Martien en Fien Smits-Koolen, Jef en Annie Dirkx-van Hees, Henk en Marianne Bakker-van Oosterhout, Theo en Riek Zegers-Martens, Gerard en Jo Timmermans-Hendriks, Toon en Tonnie Boerekamp-Douven, Martien en Tina Klaus-van Bree, Piet en Narda van Deursen-Beekman, Jan en Toos Bosch-Janssen, Jan en Elly Gruijter-Bartels, Tonny en Mieke Verdonschot-Driessen, Peer en Henny Custers-Nuij, John en Tila van Diessen-Jris, Henk en Tonnie van Gogh-Zegers, Johan en Henny van de Mortel-Janssen, Gerard en Petra van Brussel-Meulendijks, Louis en Laura Mennen-Boerekamps, Harrie en Dymphie Broens-Heessels, Cor en Maria Vos-Somers, Theo en Annie Sleegers-Berkers, Piet en Dorine van Empel-van de Pas, Mart en Jeanne van Lieropvan Schalen, Antoon en Diny Sauv-Hurkmans, Harrie en Marietje van Tilburg-van den Heuvel, Wim en Johanna Hoefnagels-van der Loo, Jan en Annie Joosten-Jansen en Paul en Engelien Kessels-Poulussen. Allemaal proficiat en 'n fijne avond toegewenst.
BLOESZPasen is niet alleen feest voor ons omdat het dan grote feestdag is van de kerk uit, nee het is ook feest voor de bluesliefhebbers want die komen weer vier dagen aan hun trkken tijdens de Paasblues, 'n muzikaal gebeuren dat ieder jaar opnieuw plaats zal vinden in de diverse cafe's en zalen in Asten. Het is van klein naar groot gegroeid en ieder jaar is het 'n heerlijk muziekfestijn voor de bluesliefhebbers. Ik heb hierboven 'n foto die ik van Blast af heb gehaald, en hier en daar wat bijgewerkt met de cafe's die mee doen en wanneer er in welke cafe het bluesgebeuren plaats zal vinden. Voor meer informatie kun je terecht op de site van Blast. Het gaat weer geweldig worden in het weekend van 14 t/m 17 april.
ROMMELMERT KLIMOP (vlije)
Wij van d'n Himmel hebben in het verleden wel heel veel gehad met Klimop. Het was 'n deel van ons en vele zijn ooit lid geweest en steunpilaar van die vereniging. Ik weet nog toen ik zelf lid was... ik was 'n jaar of 13 toen het nog niet zo heel lang gemengd was en toen waren er veel jongens en vooral meisjes lid van ons Klimop. Nu hebben ze weer 'n rommelmarkt zoals ze dat altijd hebben en daar proberen ze geld bijeen te krijgen om de club draaiende te houden. Zondag 9 april 2017 gaat het weer gebeuren in het Boulodrome aan de Weivelden in Asten, net voorbij de hockeyvelden. Er is op die dag weer van alles te koop. TVs, lampen en huishoudelijke apparaten, sierspullen, glaswerk en servies, boeken, speelgoed, ijzerwaren, meubels, kleding, huishoudelijke artikelen en keukengerei, potten en vazen en nog veel meer. En natuurlijk is dat allemaal weer voor een heel vriendelijk prijsje. Steun ons Klimop en kom naar de Rommelmarkt.
LZING OVER AUTISME
Hoe is het om autisme te hebben? Op donderdag 6 april houdt ORO een gratis lezing over autisme in het kader van de landelijke autismeweek met het thema Jong & Aut. Sandra Meyer en Sanne Eickmans, beiden werkzaam bij ORO, verzorgen de lezing. Zij laten aan de hand van een tijdlijn zien welke ondersteuning door ORO ingezet kan worden voor clinten met autisme. Daarnaast zal Gonny van Heeswijk reageren op een aantal stellingen en vragen rondom autisme. Zij heeft een zoon met autisme en een dochter met autisme en een verstandelijke beperking. Tijdens deze lezing maken de deelnemers kennis met enkele onderdelen van het AutismeBelevingsCircuit. Het AutismeBelevingsCircuit is een workshop waarin je autisme zelf kunt voelen, ruiken, proeven, horen en zien. Vanaf juni organiseert ORO deze workshops en tijdens de lezing op 6 april krijgen de deelnemers daarvan een preview. De lezing vindt plaats van 20.00 tot 21.30 uur in De Beiaard in Asten en is gratis toegankelijk. Genteresseerden dienen zich vooraf aan te melden via e-mail academie@oro.nl of tel. 0492-530047. Hier kunt u ook terecht met vragen of voor meer informatie.
AASTE OP DE KETWKNa het succes van vorig jaar is er ook dit laar weer 'n koopzondag met de Catwalk... de modeshow door het dorp. De deelnemers aan de modeshow en open op 2 april zijn Shoeby, Bike Totaal Luke van Leeuwen, Brownies & Downies, Charlaine Bodywear, Deezz Menswear, El Vita, Shake It, Pril Geluk, No Kidding, HEMA, Moois, NO 49 Ladiesfashion, Pets Place, Oogwereld Philip, Van Mierlo Schoenen, Maries Boetiek en Verdonschot mode. Ze doen wel niet mee aan de show, maar gaan wel open op 2 april Albert Heijn, Venkel & Vijg, Plus, Blokker, Wim van der Loo Schoenmaker, Baboba, Primera, Pasta e Piu, Bakkerij Broekmans, Shoetime, Zeeman, Telecombinatie Asten, Ter Stal, het Kadohart en Etos. Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door sponsoring van caf-zaal-eetcaf Jan van Hoek, Partyhome Verhuur & Entertainment, Golfbaan t Woold, Smartphone & Iphonereparatie Asten en Bike Totaal Luke van Leeuwen. Dus niet vergeten: Zondag 2 April 2017, van 13.00 tot 15.00 uur. Het start op de Markt volgens mij. Of ik mee doe? Nee hoor ook al zouden ze me vragen dan liep ik nog niet mee... is niks voor mij.


HIMMELS | NIJS | VRUUGER | SPSJAAL | VURHALEN | MUZZIEK | WEETJES | KULTUUR | ALLE FOTO'S HIMMELS | Sitemap


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu